Nieuws

Smarthomestandaard Matter komt pas in 2022

Matter standaard
© Matter
Matter, de nieuwe standaard voor smarthome-toestellen, zal pas begin 2022 gelanceerd worden. De eerste producten zullen voor de 2de helft van volgend jaar zijn.

Matter, de nieuwe smarthomestandaard van Amazon, Google en Apple zal pas in 2022 definitief uitgerold worden. Normaal gezien was het de bedoeling om Matter deze herfst al uit te rollen. Dat werd nu uitgesteld door de Connectivity Standards Alliance.

Matter standaard

De ontwikkeling van de Matter-SDK werd al eens uitgesteld. Het was eigenlijk de bedoeling dat de CSA dit jaar al een voorproefje zou krijgen van de nieuwe standaard. Nu heeft Tobin Richardson, CEO van de CSA, laten weten dat er heel wat redenen zijn om de Matter-SDK nog niet te lanceren. Zo zou de verspreiding van de Deltavariant roet in het eten gooien, zijn er bijna 30 nieuwe bedrijven in het Matter-project gestapt en wil de CSA een sdk afleveren van hoge kwaliteit.

Intussen doen ook bedrijven als Huawei, Ikea, Signify en NXP mee aan de nieuwe standaard waardoor alle mogelijk smarthome-apparaten in ieder geval met elkaar zouden kunnen samenwerken. Bovendien moeten fabrikanten van smarthome-toestellen geen eigen protocollen meer ontwikkelen wat er dan weer voor zorgt dat producten sneller op de markt kunnen komen. Richardson liet nog weten dat de lancering van Matter voor de eerste helft van 2022 zou zijn. Hij gaf daarbij geen extra details.

Door het uitstellen van de lancering zullen ontwikkelaars ook langer moeten wachten vooraleer ze Matter kunnen implementeren in hun smarthome-apparaten. Richardson vermoedt daarom dat de eerste producten met de nieuwe standaard ten vroegste eind 2022 op de markt zullen komen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business