Hearthstone Mercenaries

Hearthstone: Mercenaries is de nieuwe game mode voor het populaire kaartspel van Blizzard Entertainment. Mercenaries zal RPG en roguelike elementen bevatten en officieel verschijnen op 12 oktober.

Advertentie

Hearthstone: Mercenaries werd eerder dit jaar al aangekondigd tijdens BlizzConline als een nieuwe single en multiplayer uitdaging voor Hearthstone-fans. De modus zou verschijnen tijdens The Year of the Gryphon, maar meer informatie werd er tot vandaag niet bekendgemaakt. De Hearthstone Mercenaries showcase die vandaag op Twitch te volgen was bracht daar echter verandering in. Naast een trailer voor Mercenaries kregen we immers alle details te horen en was er voor de eerste keer gameplay te zien. 

50 te verzamelen personages

Dat Mercenaries opnieuw een beroep doet op het Warcraft-universum om de game mode te vullen met personages is geen verrassing. In totaal zullen er bij de lancering 50 verzamelbare Mercenaries speelbaar zijn (variërend in kracht tussen Rare, Epic, and Legendary), met meer onderweg. Denk daarbij aan iconische namen zoals Sylvanas Windrunner en Ragnaros, maar ook Diablo maakt zijn opwachting als een unieke cross-over met de gelijknamige franchise van Blizzard. 

Spelers krijgen meteen bij de start acht Mercenaries die ingezet kunnen worden om bounties te verdienen. Mercenaries hebben een van drie rollen (Fighter, Caster of Protector) met eigen sterke en zwakke punten. Ze kunnen ook uitgerust worden met verschillende abilities en uitrusting. Bounties zorgen ervoor dat Mercenaries in level zullen stijgen (tot level 30) en maken deel uit van zowel PvE als PvP. Hoe langer je speelt, hoe uitdagender de bounties worden. 

HS Mercenaries

Extra’s voor World of Warcraft-spelers

Om de launch te vieren kunnen spelers drie pre-purchases bundles aanschaffen met daarin diamanten versies van de Diablo en Lich King Mercenaries of een gouden exemplaar van Sylvanas, al kunnen deze ook verkregen worden via het crafting systeem dat voorzien is voor Mercenaries. Voltooi je de proloog, dan verdien je bovendien ook het Hearthstone Sarge mount dat te gebruiken is in World of Warcraft. WoW spelers krijgen in ruil voor een zesmaandelijks abonnement dan weer verschillende Hearthstone goodies, waaronder de Battle Pass en Tavern Pass voor de huidige én volgende uitbreiding plus 15 kaartpacks van elk en 30 Mercenaries packs.

Meer weten?

Omdat het gaat om een volledig nieuwe game mode valt er heel wat te leren over Hearthstone: Mercenaries. Onderstaande tweet van DeckTech helpt je op weg. Of je kan natuurlijk de VoD van de showcase bekijken op Twitch.


Gerelateerde artikelen

Hearthstone: Forged in the Barrens & Mercenaries aangekondigd tijdens BlizzConline

Forged in the Barrens bestaat uit 135 nieuws Hearthstone kaarten en zal in maart verschijnen. Hearthstone Mercenaries verschijnt later dit jaar.

BlizzConline interview: “Hearthstone has become a platform for card games”

At BlizzConline, Blizzard introduced Forged in the Barrens, the newest expansion for Hearthstone. We talked to Ben Lee, Nathan Lyons-Smith and Chadd Nervig about what's new.

Hearthstone Scholomance Academy review: Digitaal kaartplezier

Met Scholomance Academy bewijst Hearthstone dat het nog steeds het beste digitale kaartspel op de markt is. Simpelweg een must-play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here