Nieuws

Hearthstone: Forged in the Barrens & Mercenaries aangekondigd tijdens BlizzConline

Hearthstone Forged in the Barrens
Forged in the Barrens bestaat uit 135 nieuws Hearthstone kaarten en zal in maart verschijnen. Hearthstone Mercenaries verschijnt later dit jaar.

Hearthstone: Forged in the Barrens zal de eerste uitbreiding van The Year of the Gryphon worden. Veel van de wijzigingen die de jaarwissel van het populaire kaartspel met zich meebrengt, waaronder de introductie van de Core Set en Hearthstone: Classic werden vorige week al aangekondigd, maar nu hebben we ook zicht op de kaarten die we mogen verwachten. Bovendien werd er ook een nieuwe spelmodus aangekondigd in de vorm van Hearthstone: Mercenaries. Een release date hiervoor werd nog niet gegeven, maar Forged in the Barrens staat momenteel gepland voor 22 maart als we ons baseren op het aflopen van de pre-order in de Blizzard Shop.

Forged in the Barrens is meteen ook de start van de verhaallijn die zich het komende jaar verder zal ontwikkelen. De hoofdrol daarin is weggelegd voor 10 Legendary kaarten die deze set zullen geïntroduceerd worden. Eén voor elke Hearthstone class. Deze personages zullen ook een rol spelen in de Mercenaries spelmodus en we zullen ze beter leren kennen in de Book of Mercenaries single player content.

Hearthstone Year of the Gryphon

Nieuw keyword: Frenzy

Elke uitbreiding komt met een uniek keyword en dat is deze keer Frenzy. Frenzy is een effect dat geactiveerd wordt de eerste keer dat een kaart damage overleeft. Het is vergelijkbaar met Spellburst uit Scholomance Academy omdat het ook hier gaat om een vertraagde Battlecry. Sommige kaarten, zoals deze met Rush, zullen hun Frenzy makkelijk kunnen activeren. Voor andere zal je wat creatiever uit de hoek moeten komen (of gewoon wachten tot je tegenstander ze aanvalt natuurlijk).

Ranked Spells & Spell Schools

De tweede nieuwe toevoeging zijn Ranked Spells. Elke Hearthstone-class krijgt er eentje en het gaat om kaarten die automatisch upgraden wanneer je vijf en tien mana hebt. Zo blijven ze ook later in een match relevant. Zowel de gewone Spells als de Ranked Spells zullen bovendien voorzien worden van Spell Schools. Het gaat om een permanente toevoeging die spells indeelt in zeven categorieën: Arcane, Fel, Fire, Frost, Holy, Nature en Shadow. Dit geeft Team 5 de mogelijkheid om specifieke nieuwe kaarten te ontwikkelen en laat spelers toe decks te bouwen rond een bepaald thema.

Hearthstone: Mercenaries

We verwachtten geen nieuwe spelmodus te zien te krijgen tijdens BlizzConline, maar Blizzard wist ons toch te verrassen met Mercenaries. Heel veel details werden er nog niet vrijgegeven, maar de spelmodus zal zich focussen op tactische gevechten met personages uit het Warcraft-universum. Deze kunnen levels verdienen en uitrusting verzamelen om zo moeilijkere uitdagingen aan te kunnen, die niet altijd zullen bestaan uit gevechten. Mercenaries zal zowel een single player als competitieve game mode hebben en wordt later dit jaar verwacht.

Wil je meer weten over de nieuwste uitbreiding van Hearthstone en de wijzigingen die eraan zitten te komen? Bekijk dan zeker het BlizzConline Deep Dive panel, dat te vinden is op de officiële website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business