Nieuws

Philips introduceert twee nieuwe high-end OLED-televisies

Tijdens het TP Vision live event zijn vandaag twee nieuwe high-end OLED-televisies voorgesteld. Het gaat om de OLED+936 en OLED+986.

Zoals we dat ondertussen gewend zijn kondigt Philips elk jaar rond deze tijd zijn nieuwe high-end televisies aan. Specifiek gaat het om de OLED+986 in 65’’ en OLED+936 in 48’’/55’’/65’’ die de modellen van vorig jaar opvolgen.

De succesvolle samenwerking met audioproducent Bowers & Wilkins wordt ook dit jaar voortgezet om zo beide toestellen aan te kunnen bieden met een ingebouwde soundbar. Deze kregen de nodige interne aanpassingen en zijn zo voorzien van op maat gemaakte Tweeter-on-Top-technologie, Continuum-kegels en Dolby Atmos ‘elevation’-drivers die samen een nog betere audiokwaliteit moeten gaan leveren.

De Philips OLED+936 met soundbar van Bowers & Wilkins

De sets bevatten eveneens de nieuwe 5e generatie P5 AI-beeldprocessoren die zullen zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit. Nieuw is de Film Detection Mode die automatisch films zal herkennen en ze vervolgens weergeeft zoals de regisseur het voor ogen had.

Alle HDR-standaarden

Naast de compatibiliteit met HLG, HDR10 en HDR10+ ondersteunen zowel de OLED+986 als de OLED+936 nu HDR10+ Adaptive, dat dynamische HDR10+-metadata combineert met de real-time informatie over het omgevingslicht. Zo worden helderheidsniveaus automatisch geoptimaliseerd voor de kijkomgeving, waarbij details in donkere beelden per scène ook in een lichte kamer verbeterd kunnen worden. Vierzijdig Ambilight werd vorig jaar al geïntroduceerd en is nu opnieuw aanwezig voor extra immersie in de content die je consumeert.

De Philips OLED+986.

Gamers zullen enthousiast worden over HDMI 2.1 met VRR en FreeSync Premium- en G-Sync-compatibiliteit, wat resulteert in de laagst mogelijke vertraging. Gamers kunnen daarnaast ook profiteren van de Fast Motion Clarity-functie, die met verhoogde scherpte een vloeiende overgang van beeld naar beeld biedt. De Fast Motion Clarity-functie draait op 100Hz in plaats van de gebruikelijke 50Hz, om zo breedbeeldflikkering en artefacten te vermijden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De OLED+936 is vanaf september verkrijgbaar in 48″ (€1.999), 55″ (€2.499) en 65″ (€3.499). De OLED+986 zal vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn in 65-inch, voor een verkoopadviesprijs van €4.449.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business