Nieuws

Moet Apple lancering Watch 7 uitstellen?

Het grotere display van de nieuwe generatie Apple Watch zorgt voor heel wat productieproblemen. Krijgen we geen Watch 7 te zien in september?

Uit eerdere lekken leerden we al dat Apple het design van haar smartwatches op de schop wil gooien, de eerste grote designwijziging sinds de Watch 4. Het display wordt wat afgeplat, krijgt meer rondingen en zal groter zijn dan dat we van Apple gewend zijn. Ook onder het display voert Apple en grondige upgrade door: de nieuwe generatie krijgt een snellere processor. Maar het nieuwe design zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de Watch 7 later dan gepland gaat verschijnen.

Deze render toont het vernieuwde design van de Apple Watch 7. Image Credit: PhoneArena

Dat bericht Bloomberg op basis van wat ze bij interne bronnen gehoord heeft. De productiefabrieken van Apple hebben naar verluidt moeite om zich aan te passen aan dat nieuwe design. Dat komt omdat er bepaalde onderdelen niet aanwezig zijn of te laat binnenkomen. Het Aziatische medium Nikkei berichtte eerder ook al over productieproblemen met de Watch 7. Het gerucht lijkt dus niet uit de lucht gegrepen.

Geen lancering van Watch 7 in september?

Het zou een snelle lancering van Apple Watch 7 in het gedrang kunnen brengen. Iedereen verwacht dat Apple de nieuwste generatie samen gaat voorstellen met de iPhone 13 tijdens het lanceringsevenement in september. Dat is wel nooit door Apple zelf bevestigd, wat de iPhonebouwer enige marge geeft om de lancering nog even uit te stellen als dat nodig zou blijken. Apple moest de eerste Apple Watch in 2015 ook uitstellen omwille van een productieachterstand en toen was er nog geen coronapandemie of chiptekort.

Toch zal Apple niet te lang willen wachten met de Watch 7 op de markt los te laten. De wearabledivisie van het bedrijf groeit als kool en ook de globale smartwatchmarkt heeft de wind in de zeilen. Wereldwijd zijn 100 miljoen mensen in bezit van een Apple Watch. Nu meer fabrikanten springen op het smartwatchsegment krijgt de Apple Watch flinke concurrentie te verduren. Samsung lanceerde in augustus de Galaxy Watch 4 met het gloednieuwe Wear OS-systeem. In Aziatische landen kampt Apple met merken die smartwatches aanbieden voor belachelijk lage prijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business