Het socialemediaplatform TikTok lanceert een reeks handleidingen voor ouders die een beter overzicht willen over het gebruik van de app door hun kinderen.

Advertentie

Ouders die niet helemaal mee zijn met de activiteiten van hun kinderen op TikTok krijgen binnenkort ondersteuning. TikTok komt met enkele gidsen rond hoe ouders mee hun kinderen kunnen bijstaan bij een veilig gebruik van de applicatie. De gids komt in het kielzog van uitbreidingen aan Family Pairing. Dat is de functie waarmee ouders het gebruik van de app door hun kinderen kunnen bepalen. Dat meldt techsite TechCrunch. TikTok wil met de gids ouders op de hoogte brengen van de werking van de app en de verschillende manieren waarop ze iets van invloed kunnen uitoefenen.

Handige handleiding

De handleiding voorziet ouders hier van informatie rond de verschillende mogelijkheden van Family Pairing. Daarnaast krijgen ze ook tips om met hun kinderen om te gaan. Deze gids werd in samenspraak met de online veiligheidsorganisatie Internet Matters opgesteld. Zij zorgden ervoor dat er bij het opstellen ook rekening werd gehouden met de wensen van tieners.

Family Pairing, dat vorig jaar door het platform werd geïntroduceerd, stelt ouders in staat om hun account met dat van hun kinderen te linken. Zo krijgen ze toegang tot verscheidene privacy-instellingen. Daarmee kunnen ze dan bepalen met wie hun kinderen chatberichten kunnen sturen, hoe lang ze op de applicatie mogen, wat ze allemaal te zien krijgen, waar ze comments bij kunnen plaatsen, en meer.

TikTok is in het verleden reeds meerdere malen in opspraak gekomen omdat het jonge gebruikers onvoldoende zou beschermen. Het voegde onder meer ook al functies toe die pesten op het platform zouden moeten verminderen. De toevoeging van Family Pairing lijkt alvast een stap in de goede richting, en de extra focus erop is meer dan welkom.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here