Nieuws

Xiaomi toont slimme bril met 5MP-sensor

Xiaomi slimme bril
Techbedrijven hebben de weg naar een slimme bril teruggevonden. Na Facebook/Ray-Ban kondigt Xiaomi zijn eigen Smart Glasses aan.

Smartphonegigant Xiaomi heeft vandaag zijn eigen slimme bril of smart glasses aangekondigd. Onder de eenvoudige naam Xiaomi Smart Glasses wil het Chinese techbedrijf gaan concurreren met onder andere de recent aangekondigde slimme bril van Ray-Ban en Facebook. De bril weegt 51 gram, toont berichten, notificaties, telefoongesprekken, navigatie, kan foto’s trekken en zelfs gesprekken vertalen. Het gaat momenteel nog om een concept maar het bedrijf wil de slimme bril wel effectief op de markt brengen.

Zo ziet de navigatie eruit via de Smart Glasses.

Xiaomi Smart Glasses

Om ervoor te zorgen dat het beeldscherm op een degelijke manier in de bril past werd er voor MicroLED gekozen. Het gaat om een display van 0,13 inch. Xiaomi geeft aan dat de keuze voor MicroLED logischer was dan OLED aangezien MicroLED duurzamer is. Aan de voorkant van bril zit rechts een camera met een 5MP-sensor. Daarmee kan je foto’s trekken maar ook real life navigatie verkrijgen.

Of en wanneer de slimme bril te koop zal zijn werd niet gecommuniceerd. Xiaomi gaf slechts een uitgebreide showcase om de ontwikkelingen te kunnen tonen. Het lijkt momenteel wel alsof de smart glasses ooit zal uitkomen, de vraag is alleen wanneer. Vorige week nog lanceerden Ray-Ban en Facebook een eigen slimme bril die de naam Stories-bril draagt. Hij heeft gelijkaardige functies als de Xiaomi Smart Glasses maar is nu wel al te koop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business