Nieuws

Oppo toont nieuwe ColorOS12

ColorOS12
Oppo kondigde net ColorOS12 aan, het nieuwe besturingssysteem op basis van Android voor zowel Oppo- als OnePlus-smartphones.

Mensen die in het bezit zijn van een smartphone van Oppo en Oneplus zullen dus binnenkort met een nieuw besturingssysteem ColorOS12 aan de slag kunnen. Dat kondigde Oppo aan op zijn Chinese website, wat werd opgepikt door techsite The Verge. Ondanks de huidige aankondiging wordt het nog even wachten op de uiteindelijke release en vindt er eerst een bèta plaats. De publieke bèta verschijnt in oktober eerst binnen China. Deze zal enkel toegankelijk zijn voor de Find X3- en OnePlus 9-reeksen. De daarop volgende maanden komen meer toestellen aan bod en zal het ook naar de rest van de wereld worden uitgebreid.

Op Chinese bodem

Dankzij de Chinese release krijgen we natuurlijk al wel een goed idee van de nieuwe functies van het besturingssysteem. Op het eerste zicht lijken de verschillen echter minimaal en bevinden ze zich meer op vlak van het ontwerp. Oppo zou naar verluidt meer dan 300 animaties hebben verbeterd en ook gebruikmaken van een AI-engine die haperingen voorkomt.

Een van de extra toevoegingen zijn Omoji’s waarmee gebruikers gepersonaliseerde avatars kunnen maken. De functie maakt aan de hand van een precies 3D-model jouw eigen avatar die je kan gebruiken als profielfoto of bij videogesprekken.

Het nieuwe besturingssysteem is gebaseerd op Android 12, het aankomende OS van Google. Het maakt dus mee gebruik van de nieuwe veiligheidsfuncties van dat OS. Daarnaast zullen gebruikers in staat zijn om hun smartphone te bedienen van op hun pc of laptop.

Credit: Oppo

Waarom ook OnePlus?

Oppo en OnePlus, die beide onder het Chinese moederbedrijf BBK Electronics vallen, werken al een geruime tijd nauw samen. ColorOS is al even het OS voor Oppo, maar dit jaar besloot OnePlus ook zijn OxygenOS mee in dat van Oppo te integreren. Dat verklaart dan ook waarom deze twee merken met het nieuwe besturingssysteem aan de slag kunnen. De twee merken zouden onafhankelijk van elkaar moeten blijven, maar de vraag is hoe lang dat zo blijft.

Zoals we reeds aanhaalden, zal de publieke bèta van ColorOS12 enkel in China lanceren. In oktober verschijnt deze voor de Find X3- en OnePlus 9-serie. In november volgen de Find X2- en Reno 6-reeksen, gevolgd door de Reno 5-reeks, K9, A95, Ace 2-reeks en OnePlus 8-serie in december. Over een wereldwijde release hebben we momenteel nog niet veel informatie. In de komende weken zullen we daar echter meer nieuws over vernemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business