Nieuws

Elon Musk: “Starlink-internet rondt testfase af in oktober”

Starlink SpaceX internet satelliet
Starlink, het satellietinternet van SpaceX, zal zijn testfase snel ontgroeien. Dat zou in oktober het geval zijn, zo tweette CEO Elon Musk.

Musk liet aan zijn volgers weten dat Starlink zijn bètafase normaal gezien “volgende maand” al afsluit. Mogelijk betekent het dat het Starlink-internet in meer werelddelen beschikbaar zal zijn en dat de snelheid erop vooruitgaat.  

Het bedrijf wilde in eerste instantie tegen september wereldwijd bereik hebben. Tot nog toe mikte de bètatests voornamelijk op Noord-Amerika en delen van Europa. Onder meer Australië, Nieuw-Zeeland en Chili bleven op hun honger zitten. De geplande uitbreiding mikt voorlopig enkel op Mexico en Japan. Los daarvan heeft SpaceX wel nieuwe overeenkomsten getekend met partners in Zuid-Afrika en de Filipijnen. 

Cruciale fase voor Starlink

Een officiële lancering kan cruciaal zijn voor de doorbraak van de dienst. Hoewel SpaceX intussen al 100.000 Starlink-pakketten aan de man bracht, is het afsluiten van de bètatestfase van cruciaal belang. Hoewel satellietinternet op zich niet nieuw is, lijkt het initiatief alvast wel in zijn opzet te slagen: op grote schaal landelijke, dunbevolkte gebieden van degelijk internet voorzien. Het project van Elon Musk biedt in vergelijking met oudere systemen een grotere bandbreedte en lagere latency.   

Of Starlink volgende maand al zijn volgende fase ingaat, blijft afwachten. Musk en co hebben immers al de reputatie opgebouwd nogal optimistisch te zijn met hun deadlines. Als er geen onverwachte technische problemen opduiken, ziet het er alvast goed uit voor het bedrijf. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business