Nieuws

Kan je binnenkort gratis Netflix kijken? Netflix test gratis abonnement

In Kenia biedt Netflix een gratis abonnement aan waarbij gebruikers toegang krijgen tot een kwart van het serie- en filmaanbod.

Hoeveel betaal jij elke maand voor je Netflix-abonnement? Het streamingplatform heeft met een blogpost aangekondigd dat ze gaan starten met een gratis abonnement in Kenia. Alles wat de Kenianen daarvoor moeten doen is een account aanmaken met een geldig emailadres. Netflix vraagt daarbij ook geen betaalgegevens; het gaat dus om alle duidelijkheid niet om een proefperiode. Netflix heeft deze nooit aangeboden. “Als je nog nooit Netflix hebt gekeken, is dit de ideale manier om ons platform te ontdekken”, schrijft Director of Product Innovation Cathy Conk.

Voorlopig beperkt Netflix het gratis abonnement tot de mobiele app. Wie een gratis abonnement neemt zal toegang krijgen tot ongeveer een kwart van het beschikbare serie- en filmaanbod dat Netflix in Kenia aanbiedt. Daar kennen we zeker niet alle titels van, maar naast Afrikaanse fictie horen ook tot bekende titels zoals Bridgerton en Money Heist tot het gratis aanbod. De gratis versie ziet er qua design volledig hetzelfde uit als de betalende Netflix en is dus ook volledig advertentievrij. Uiteraard is het wel de bedoeling dat de gebruikers volledig overtuigd geraken van Netflix en nadien een betalend abonnement nemen. Je kan dus het eigenlijk wel zien als een proefperiode van onbepaalde duur.

netflix gratis abonnement
GIF: Netflix

Nieuwe markt vinden

We zijn ervan overtuigd dat er ook in Europa veel interesse zou zijn voor gratis abonnementen, maar volgens Reuters lijkt de kans klein dat Netflix het experiment gaat uitbreiden naar landen waar ze al actief zijn. Na de coronaboom van de lente van 2020 merkt het streamingplatform dat ze aan hun plafond beginnen komen. Netflix is vandaag de dag al beschikbaar in 190 landen en het wordt moeilijker om in die landen nu nog nieuwe abonnees aan te trekken. Wie nu nog geen Netflix-abonnement heeft, zal dat waarschijnlijk ook niet meer pakken.

Afrika lijkt één van die markten te zijn waar nog veel potentiële abonnees rondlopen. Netflix zet sterk in op het produceren van kwaliteitsvolle Afrikaanse fictie, maar ook de concurrentie heeft Afrika in het vizier. Hen eerst gratis de voordelen van streaming laten ontdekken, kan twijfelaars op termijn overtuigen van elke maand te betalen om nieuwe films en series te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business