Dat ontwikkelaars geen vragende partij zijn om hun apps opnieuw aan te passen aan een nieuw systeem kan je afleiden uit de Microsoft Store.

Microsoft stelt zijn eigen app-winkel in Windows open voor app-winkels van derde partijen, waaronder Amazon en Epic Games.

Advertentie

Windows-gebruikers zullen binnenkort dus niet meer lang op zoek moeten gaan naar hun favoriete apps. Microsoft wil zijn platform openen voor andere app-winkels. Het nieuws van de update aan het Microsoft Store-beleid werd opgemerkt door techsite The Verge. De update houdt in dat externe platformen hun eigen winkel toegankelijk maken op Windows. De apps die zich op hun platformen bevinden, zullen echter niet op de Microsoft Store verschijnen. De twee eerste externe app-winkels die op de Microsoft Store verschijnen, zijn die van Epic Games en Amazon.

“Net als bij elke andere app zullen app-winkels van derde partijen een productpagina krijgen die je terug kan vinden door te zoeken of te browsen – zodat gebruikers ze eenvoudig kunnen vinden en installeren met hetzelfde vertrouwen als elke andere app in de Microsoft Store op Windows”, aldus Giorgio Sardo, General Manager van de Microsoft Store.

Nieuwe winkels

Microsoft stelt in het bericht dat de app-winkels van Amazon en Epic Games de komende maanden op de Microsoft Store zullen verschijnen. Daarnaast gaven ze ook aan dat ze in de toekomst nog andere winkels zullen verwelkomen. Momenteel is het nog onduidelijk welke deze zullen worden. Daarnaast gaf Microsoft ook aan dat het nu twee nieuwe browsers toelaat in Store, namelijk Opera en Yandex Browser.

Deze aanpassing aan het beleid komt er nadat Microsoft enkele maanden geleden besloot om zijn Microsoft Store aan te passen. Het bedrijf koos er toen voor om ontwikkelaars de volledige winsten te laten behouden van apps indien zij gebruikmaken van een eigen betaalsysteem. Games vormen hier echter wel een uitzondering op, maar voor de meeste ontwikkelaars is dit toch goed nieuws.

De komst van de Amazon Appstore is mede gelinkt aan het verschijnen van Android-apps op Windows 11. Gebruikers zullen op het nieuwe besturingssysteem in staat zijn om met een bepaald aantal apps van Android te kunnen werken. Deze zullen voorlopig enkel toegankelijk zijn via de webwinkel van Amazon.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here