Nieuws

YouTube wisselt binnenkort sneller tussen smartphone en PC

youtube scams met elon musk
YouTube, de videodienst van Google, krijgt een functie waarmee gebruikers makkelijker kunnen schakelen tussen hun smartphone en desktop.

Binnenkort zullen YouTube-gebruikers sneller en eenvoudiger kunnen overschakelen tussen hun verschillende toestellen. Dat blijkt uit een bericht van 9to5Google. Zij melden de komst van een nieuwe feature van YouTube. Gebruikers zullen binnenkort de kans krijgen om tijdens het bekijken van een filmpje een naadloze overgang te maken naar een YouTube-speler op hun desktop. Ze zullen een melding te zien krijgen met de vraag of ze verder willen kijken naar de content van op hun smartphone.

Zodra je als gebruiker je YouTube op Android of iOS tijdens het bekijken een filmpje afsluit, zal er rechtsonder op YouTube in je browser een klein venster verschijnen waar die video op te zien is. Hier kan je dan verder kijken waar je gebleven was. Door op de video te klikken wordt deze uitgevouwen naar een nieuw tabblad.

De functie werkt enkel bij gebruikers die op beide toestellen op hun Google-account zijn ingelogd. Naar verluidt zou het ook werken indien men wilt schakelen tussen Android TV en een desktop. De functie werkt voorlopig slechts in één richting, van extern toestel naar je desktop. Volgens 9to5Google begint de functie stilaan bij gebruikers op te duiken, en wordt het dus een kwestie van tijd alvorens ze naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Veel sneller

Gebruikers hebben nog een andere mogelijkheid om na het bekijken van een filmpje op hun smartphone verder te gaan op hun desktop. Hiervoor moeten ze echter wel op hun desktop bij Bibliotheek op zoek gaan naar hun Geschiedenis. Daarnaast is er ook nog de optie om ze toe te voegen aan een ‘Bekijk later’-lijst, wat ook niet altijd even praktisch is. Dankzij deze nieuwe functie belooft de overgang aanzienlijk vlotter te verlopen.

YouTube staat zo te zien niet stil. Vorige week lanceerde de videodienst nog een scherm-in-scherm-functie. Deze zou enkel toegankelijk zijn voor iOS-gebruikers met een Premium-account. Zij zullen dan een kleiner YouTube-venster op hun thuisscherm te zien krijgen om naar hun video te kijken tijdens het uitvoeren van andere taken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business