Nieuws

Twitch: “Hack te wijten aan configuratiefout”

Twitch-banner
Streamingplatform Twitch reageert na het lekken van zijn broncode en stelt dat een configuratiefout in de servers de oorzaak is van de hack.

Twitch bevestigt hiermee het uitlekken van de broncode, gisteren. Dat meldt het videoplatform in een tweet, wat een bijkomende blogpost herhaalde. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de hackers toegang tot de servers konden krijgen na een foute configuratie aan hun servers. Momenteel is het nog onduidelijk hoeveel informatie de hackers buit wisten te maken.

“We hebben geleerd dat sommige data aan het internet werd blootgesteld vanwege een fout in aanpassingen aan de Twitch-serverconfiguratie die vervolgens door een kwaadwillende derde partij werd uitgebuit”, aldus het streamingplatform in zijn blogpost. “Onze teams blijven met spoed werken om het incident te onderzoeken.”

Bij het leak van gisteren verscheen er op het forum 4chan een torrent van 125GB. die gelekte informatie van Twitch bevatte. Naast de volledige broncode van de het platform lekten er ook gegevens rond de betalingen die Twitch aan zijn creators deed. In het pakket zouden ook bijkomende beveiligingstools en informatie rond een aankomend gamingplatform genaamd ‘Vapor’ zitten.

Volgens Twitch zouden er bij de hack geen inloggegevens van gebruikers in het gedrang zijn gekomen. Om er zeker van te zijn dat je account veilig is, lijkt het hoe dan ook verstandig om twee-factor-authenticatie in te schakelen. Informatie bij de torrent duidt erop dat dit mogelijk slechts een eerste hoeveelheid gelekte informatie is. De kans bestaat dus dat er de komende dagen of weken nog delen volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business