hoorapparaat AirPods

Als het van Apple afhangt zullen AirPods straks dienst kunnen doen als hoorapparaat of thermometer. De techreus zou prototypes ontwikkelen.

Advertentie

Dat Apple gezondheid hoog in het vaandel draagt, blijkt uit de best uitgebreide functionaliteiten van zijn Health-app. The Wall Street Journal heeft nu interne documenten kunnen inkijken waaruit zou blijken dat Apple grootse plannen heeft met toekomstige AirPods. Doorontwikkeling zou de buds kunnen laten functioneren als een oorthermometer of zelfs een hoorapparaat.

Hoorapparaat en veel meer 

Verder zouden toekomstige AirPods de gebruiker kunnen informeren over zijn lichaamshouding. De Amerikaanse krant sprak met bronnen die betrokken zijn bij het project. Zij bevestigden de plannen, maar Apple zelf wilde voorlopig niet reageren. De prototypes zouden in volle ontwikkeling zijn. Over hun vorm en de technische details is nog helemaal niets bekend. 

Eerder doken al de geruchten op dat Apple zijn gezondheidstoepassing verder wil uitbreiden door ook psychische aandoening tijdig te registreren om door te kunnen verwijzen naar medische hulp. Zo zoekt de techreus naar manieren om cognitieve stoornissen en depressies te detecteren. Het is nog niet duidelijk of dat mogelijk is met algoritmes die zich baseren op gegevens over mobiliteit, fysiek gedrag, slaappatronen of het typgedrag van de gebruiker.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here