Virgin Galactic

Virgin Galactic gaat nog niet meteen betaalde ruimtevluchten uitvoeren. De start van zijn commerciële programma is uitgesteld tot eind 2022.


In eerste instantie wilde het private ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson ergens in het derde kwartaal van volgend jaar beginnen met commerciële vluchten. Het bedrijf zegt nu aan CNBC dat die plannen dus opschuiven. 

In de tussentijd gaat Virgin Galactic zowel het dragende vliegtuig als het ruimtetuig reviseren en weer helemaal klaarmaken voor nieuwe vluchten. Volgens het ruimtevaartbedrijf kan het hele proces acht tot tien maanden in beslag nemen. Daardoor zal Unity 23 (de volgende vlucht) pas ten vroegste midden 2022 kunnen vertrekken. 

Safety-first bij Virgin Galactic 

“De nieuwe planning van onze reviseringsperiode en de Unity 23-vlucht onderstrepen ons safety-first beleid”, zegt Virgin in een mededeling. “Het is het meest efficiënte pad naar een commerciële service en het is de juiste aanpak voor onze onderneming en onze klanten”, klink thet bij het private ruimtevaartbedrijf van Richard Branson. 


Het uitstel zou alvast niets te maken hebben met het recente onderzoek van de Amerikaanse Federal Aviation Adminitration (FAA), naar Unity 22. Dat is de vlucht die oprichter en CEO Richard Branson naar de rand van de ruimte schoot. De FAA gaf hem na een onderzoek weer groen licht voor toekomstige vluchten.