Nieuws

Mercedes geeft alle wagens Dolby Atmos vanaf 2022

Dolby Atmos Mercedes
Mercedes gaat vanaf 2022 Dolby Atmos als optie aanbieden voor alle wagens met het nieuwste MBUX-infotainment en een Burmester-soundsysteem.

Als je straks een wagen wilt met immersief Dolby Atmos-geluid, zal je daarvoor niet enkel bij Lucid Air terecht kunnen. Zoals gewoonlijk introduceert Mercedes zijn nieuwste MBUX-interface en het optionele Burmester 3- of 4D-soundssysteem in zijn vlaggenschip, de S-klasse (de echte primeur is zelfs voor de Maybach). Vanaf volgend jaar zal die tech doorsijpelen naar de lagere modellen in het aanbod. 

Of je nu rijdt of stilstaat: alle compatibele muziek krijgt plots een extra verticale dimensie om het geluidsveld te verdiepen. Zo krijg je veel vollere audio dan bij klassieke stereo, al is het “live concert” dat Mercedes adverteert een lichte overdrijving. 

Dolby Atmos met 31 speakers 

Het 4D-systeem van Burmester bestaat uit maar liefst 31(!) speakers, waarvan er zes dedicated gebruikt worden voor het hierboven vermelde 3D-effect. Vier speakers zitten op oorhoogte in de voorste zetels en allevier de stoelen hebben twee zogenaamde sound transducers.  

In totaal is het nieuwe audiosysteem goed voor een slordige 1.750W (waaronder een subwoofer van 18,5 liter). Los van het type audioprocessing zal dat je wel weten te plezieren.  

Wie al onmiddellijk overstag wil gaan, zal nog even geduld moeten oefenen. De set-up zal eerst toegankelijk zijn bij de Mercedes-Maybach, in de zomer van 2022. De S-klasse volgt snel daarna. Ook de A-klasse zal uiteindelijk de superaudio krijgen, al kan dat nadien nog een hele poos duren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business