Nieuws

Google Pixel 6 haalt verwachte laadsnelheden niet

Google Pixel 6
De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro slagen er beide niet in om de laadsnelheden van 30W te halen die de fabrikant toch suggereert.

Dat is slecht nieuws voor fans van de Pixel 6-reeks. De smartphones zouden er naar verluidt niet in slagen om een 30W laadsnelheid te behalen. Dat blijkt uit een test van Android Authority, wat door techsite The Verge werd opgepikt. De Pixel 6-reeks komt zonder oplader, maar Google verkoopt wel een 30W-lader apart. Deze zou een laadsnelheid van 30W kunnen halen, waarmee het suggereert dat het toestel ook deze snelheden aankan. Google zou zelf geen laadsnelheid aangeven voor zijn smartphones. Het stelt wel dat je in 30 minuten 50 procent van de lading hebt.

Uit de metingen blijkt dat het toestel maximaal 22W haalt. De smartphone zou er wel in slagen om na slechts 30 minuten 50 procent op te laden. De resultaten tonen echter dat dit daarna heel snel begint af te vlakken. Het zou 53 minuten duren om het toestel op 75 procent te krijgen, en om hem volledig op te laden zou je 112 minuten bezig zijn. Het is normaal dat laadsnelheden wat vertragen hoe voller de batterij zit. Dit wijkt echter te hard af van de gesuggereerde 30W snelladen.

Kinderziektes?

Dat is daarmee een tweede tegenvaller voor de mensen die deze smartphones na de release in huis hebben gehaald. Vorige week bleek nog dat sommige toestellen van de Pixel 6 Pro last hadden van flikkerende schermen. Dit fenomeen deed zich enkel voor zodra de toestellen uitgeschakeld waren en gebruikers zachtjes op de aan/uit-knop drukten. Google gaf zelf al aan hier binnenkort een oplossing voor uit te zullen brengen met een update.

Het is niet ongebruikelijk dat er zich bij nieuwe smartphones soms problemen voordoen. In dit geval gaat het ook om een volledig nieuw toestel dat op een eigen processor draait. Dit vergroot de kans op onvoorziene obstakels aanzienlijk. De vraag is natuurlijk in welke mate deze incorrect gesuggereerde laadsnelheid nog onder een foutje valt. Hopelijk blijft het hier voor de Pixel 6-gebruikers dan ook bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business