Nieuws

Betalen met je wagen? Het kan vanaf 2022 met Mercedes-Benz

Mercedes-Benz werkt aan een nieuw betaalsysteem waarmee je online aankopen direct vanuit je wagen kan betalen zonder smartphone.

De manier waarop we betalen is op slechts enkele jaren tijd snel geëvolueerd. Betalen met onze smartphone of smartwatch klinkt doodnormaal. Daimler Mobility kondigt vandaag een nieuw origineel betaalmiddel aan. Het Duitse moederbedrijf van wagenmerk Mercedes-Benz sluit een technologisch partnership met Visa om direct betalen vanuit je wagen mogelijk te maken.

Dit systeem bouwt verder op de Fuel & Pay-dienst in de Mercedes me-app die de wagenbouwer in maart dit jaar lanceerde. Daarmee kon je al eenvoudig je tankbeurten of parkeerplaatsen digitaal afrekenen. In deze volgende stap wordt je wagen een biometrisch betaalapparaat dankzij Visa’s authenticatietechnologie. De wagens van Mercedes krijgen een vingerafdrukscanner waarmee bestuurders online aankopen via de headunit van de auto of via het MBUX-platform rechtstreeks vanuit hun wagen betalen.

In-car-commerce

Franz Reiner, CEO van Daimler Mobility, legt uit dat ‘in-car-commerce’ een integraal aspect moet worden van de luxueuze rijbeleving die Mercedes-Benz wil aanbieden. “Mercedes pay is ons kenniscentrum voor betalingen in de auto. Via het platform bieden we onze klanten wereldwijd digitale diensten aan, volledig geïntegreerd in het ecosysteem van Mercedes-Benz. In samenwerking met Visa streeft Daimler ernaar native in-car betalingen aan te bieden die op een veilige en gebruiksvriendelijke manier voldoen aan de eisen van twee-factor-authenticatie. Er is niets zo makkelijk als een betaling goedkeuren met je vingerafdruk. Bij een hoogwaardige klantervaring hoort natuurlijk ook een optimale veiligheid, en dat vervullen wij met native in-car betaling. We bieden onze klanten niet alleen veiligheid tijdens het rijden, maar ook tijdens het betalen.”

De nieuwe dienst zal vanaf het voorjaar 2022 beschikbaar zijn voor klanten van Mercedes Benz in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Andere Europese markten zullen spoedig volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business