Tesla voegt tweestapsverificatie toe
Ljubljana, Slovenia - October 13, 2016: Tesla car supercharger machine at Supercharger Station glowing at night

Tesla gaat aan zijn Supercharger-punten internet voorzien via zijn Starlink-satellietschotels. Zo heb je wat te doen tijdens het wachten.

Advertentie

Electrek, het Amerikaanse magazine rond elektrische wagens, schrijft dat Tesla-eigenaars in de Verenigde Staten Starlink-satellietschotels gespot hebben aan Supercharger-stations van Tesla. Ook wie niet over internet beschikt in zijn wagen (via Premium Connectivity) kan zo nuttiger de tijd doden tijdens het laden. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel satellietschotels Tesla al geïnstalleerd heeft en of er buiten Florida al gespot werden. Het EV-merk heeft nog niet gereageerd op de kwestie en PR en communicatie staan bij het bedrijf traditioneel al op een laag pitje.  

Starlink-satellietschotels als entertainment

Starlink-internet aan Supercharger-stations kan superpraktisch zijn. Het zou niet alleen wachtende klanten geëntertaind kunnen houden, op termijn kan het ook de connectie vervangen die betalingen regelt of communiceren over de status van de Supercharger. Bovendien kan het Tesla helpen om zijn diensten uit te rollen op afgelegen plekken. Het Starlink-netwerk is nu eenmaal afgestemd op de uitgestrekte, dunbevolkte gebieden in de States. Het kan Tesla een duwtje in de rug geven om ook EV’s van andere merken te laten laden aan Superchargers en de grootte van zijn netwerk te verdriedubbelen.

Om data van transacties te versturen is er ook niet zoveel bandbreedte nodig. Aangezien de gemiddelde Starlink-satellietschotel een snelheid van 97Mbps haalt, lijkt het zeer waarschijnlijk dat Tesla bij zijn Superchargers wifi-toegangspunten zal voorzien. Toegegeven, het lijkt ons wel ideaal om tijdens het wachten de nieuwste aflevering van je favoriete serie mee te pikken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here