Nieuws

Uber Eats breidt aanbod uit met… cannabis

Gebruikers in Canada kunnen vanaf nu ook cannabis bestellen via de Uber Eats-app. Uber wil zo de verkoop van cannabis helpen reguleren.

Met de Uber Eats-app kan je al diverse maaltijden bestellen en bij je thuis laten leveren, van pizza’s tot een gezonde pokébowl. Wie in Canada woont, kan daar nu ook een lekker toetje bij bestellen. In de Canadese stad Ontario start Uber met een opvallend proefproject waarbij gebruikers van Uber Eats cannabis kunnen bestellen via de bezorgingsapp. Reuters schrijft dat Uber hiervoor een samenwerking is aangegaan met Tokyo Smoke, één van de grootste legale verkopers van cannabisproducten in Canada.

Voorlopig gaat het wel enkel om een afhaaldienst. Canadezen die wel eens jointje lusten kunnen de Uber Eats-app gebruiken om hun portie te bestellen bij de dichtstbijzijnde Tokyo Smoke-shop. Daar kunnen ze hun bestelling gaan afhalen. Er rijden dus nog geen koeriers rond met zakjes cannabis in hun draagzak. De dienst zal ook enkel worden aangeboden aan volwassenen.

Verkoop van cannabis reguleren

Om dit even in de juiste context te plaatsen: de verkoop van cannabis voor medische en ‘recreatieve’ doeleinden is al enkele jaren gelegaliseerd in Canada. Toch kampt het land nog steeds met een grootschalige illegale handel in cannabis die elk jaar miljarden dollars oplevert. Volgens officiële cijfers zal de verkoop van cannabis in Canada afklokken op vier miljard dollar aan het einde van 2021 en zal de markt tegen 2026 zelfs de 7 miljard dollar naderen. Via gereguleerde kanalen als Uber Eats wil de overheid cannabisgebruikers leiden naar legale kanalen om grip te krijgen op de cannabishandel.

Tegen Reuters blijft Uber nog vaag over de verdere uitbreiding van deze nieuwe dienst. CEO Dara Khosrowshahi liet eerder al wel optekenen dat hij overweegt ook cannabis via Uber Eats aan te bieden in de Verenigde Staten, maar enkel in gebieden waar de drug gelegaliseerd is.

In België zou de dienst sowieso niet mogelijk zijn. Sinds 2003 valt cannabis onder de noemer ‘illegale drugs’. Dat houdt in dat de invoer, productie, het bezit, het gebruik en de verkoop van cannabis bij wet verboden zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business