Nieuws

Windows Defender de betere anti-virus voor Windows 10, blijkt uit AV-Test

Windows Defender
© Microsoft
De meest recente tests van AV-Test tonen Windows Defender als de betere antivirus voor je pc. De app scoort hoger dan bekende pakketten.

Volgens de meest recente tests van AV-Test is Windows Defender een van de betere antivirussoftwarepakketten op de markt. Windows Defender wordt standaard meegeleverd met Windows 10 en Windows 11. AV-TEST, de Duitse organisatie die al jaren onafhankelijk tests uitvoert op antiviruspakketten, heeft tussen september en oktober 2021 uitgebreide analyses gemaakt van de meeste recente antiviruspakketten op de markt.

Windows Defender, een goed alternatief?

Voor thuisgebruikers van Windows 10 blijkt dat Windows Defender een zeer degelijk alternatief kan zijn voor Norton, Kaspersky, Avast of BullGuard. Windows Defender 4.18 staat namelijk mee aan de top tussen de grote namen. Dat is op zich niets nieuws. Toch is het de eerste keer dat de standaard Defender zo hoog kan scoren in de ranking van AV-Test.

Alle antiviruspakketten werden getest op basis van hun oplossingen tegen zero day-malware, cyberaanvallen, geïnfecteerde mails en meer. Al die factoren bepalen het cijfer op het einde. Daarin scoort Windows Defender op alle vlakken evenveel als AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender en ga zo maar door. Alleen Microworld, K7 Computing en PC Matic scoorden lager.

Een nieuwe Defender-app voor Windows

Intussen werkt Microsoft hard achter de schermen aan een nieuw beveiligingsprogramma voor Windows. Daarin wordt de bestaande Defender opgenomen, maar het platform wordt uitgebreid. Het is namelijk de bedoeling dat gebruikers al hun toestellen kunnen beveiligen met Windows Defender. Dat geldt ook voor Android-, Mac-, en iOS-toestellen.

Momenteel is de nieuwe versie alleen nog maar beschikbaar voor gebruikers via Windows Insider.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business