vivaldi gestapelde tabbladen

Heb jij altijd veel tabbladen openstaan in je browser? In Vivaldi 5.0 voor Android kan je je tabbladen stapelen om het overzicht te bewaren.

Advertentie

Vivaldi lanceert vandaag een nieuwe versie voor haar mobiele browser in Android, Vivaldi 5.0. De update brengt een handig trucje (dat Vivaldi in januari al voor de desktopbrowser introduceerde) naar de mobiele browser: het stapelen van tabbladen. Die functie bouwde verder op de mogelijkheden om tabbladen te groeperen. Een groep tabbladen verschijnt dan in een nieuwe tabbladrij als je ze opent. Ga je naar een ander tabblad, dan wordt de rij terug onzichtbaar. Zo creëer je zoals Vivaldi het zelf uitdrukt en ‘dubbeldekker’ van tabbladen. Vivaldi 5.0 is de eerste mobiele browser die deze functie bevat.

Om tabbladen te stapelen moet je het plusteken voor een nieuw tabblad te openen langer ingedrukt houden. Vivaldi zal dan automatisch een nieuwe rij creëren met het tabblad dat je open hebt staan en het nieuwe, lege tabblad. Je kan ook via de Tabwisselaar-functie openstaande tabs selecteren die je in een nieuwe rij wil plaatsen. Om de tabbladpret te volmaken, biedt Vivaldi 5.0 ook de mogelijkheid om de weergave van de tabbladen aan te passen. Zo kan je de sluitknop onzichtbaar maken voor tabbladen die op de achtergrond openstaan of enkel het icoon van de website tonen in het tabblad. Plaats je je tabbladen liever onderaan je browser? Geen enkel probleem, je doet wat je wilt. Het moet je allemaal helpen orde te scheppen in je browser.

Panelen voor tablets

Met de nieuwe update wil Vivaldi de tabletgebruiker niet vergeten. Mobiele browsers zijn vooral gericht op het gebruik met een smartphone. Maar daar brengt Vivaldi 5.0 verandering in. Vergelijkbaar met wat Google van plan is met Android 12, lanceert de browser vandaag een unieke interface die werd ontworpen op maat van tablets en Chromebooks.

De belangrijkste vernieuwing is een gebruikerspaneel voor tablets dat naast de zoekbalk zal verschijnen. Via het paneel kan je onder andere je bladwijzers, geschiedenis, downloads en notities in een split-screen-modus openen terwijl je tegelijkertijd verder kan surfen.

vivaldi 5.0 tablets panelen
Vivaldi 5.0 verbetert de gebruikservaring voor tablets aanzienlijk. Image credit: Vivaldi

Vivaldi 5.0 is vanaf vandaag beschikbaar voor Android.


Gerelateerde artikelen

Workshop Vivaldi: neem even pauze

Vivaldi is een browser die zich richt op gebruiksvriendelijkheid, maar soms wil je gewoon even ontkoppelen van al dat internetgebeuren. Vivaldi bouwde daarom een pauzeknop in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here