Nieuws

OPPO onthult vouwbare Find N op 15 december

OPPO springt mee op de hype van de foldables. 15 december komen we meer te weten over het eerste vouwbare vlaggenschip Find N.

Na wekenlange geruchten heeft OPPO zelf de kogel door de kerk geschoten: het Chinese smartphonemerk gaat een foldable lanceren. Dat zou al eens heel spoedig kunnen zijn, want in een teaservideo die OPPO via YouTube heeft gedeeld, zien we dat OPPO de smartphone op 15 december officieel zal tonen aan de wereld. Het beestje heeft ook al een naam gekregen: de Find N, waarmee OPPO de foldable koppelt aan haar vlaggenschiplijn.

Geduld wordt beloond

In een blog schrijft OPPO dat de fabrikant al sinds 2018 plannen had om een commerciële foldable te lanceren. Er waren echter zes prototypes nodig vooraleer OPPO tot het perfecte ontwerp kon komen om de Z Fold 3 en Z Flip 3 uit te dagen. Volgens OPPO lag de grote uitdaging in het zoeken naar de perfecte balans tussen esthetische schoonheid en gebruiksvriendelijkheid. Die meent de fabrikant na meer dan drie jaar dus eindelijk gevonden te hebben. Wij zijn alvast zeer benieuwd.

De lancering van de OPPO Find N zet de opmars van foldables in de verf. Na een zeer moeizame start wist Samsung met zijn meest recente vouwbare portfolio toch een commercieel succes te boeken. Dat andere fabrikanten vroeg of laat zouden volgen, hoeft dan ook niet te verrassen. OPPO waagt nu de sprong. Het zal de geruchten over een vouwbare iPhone alleen maar luider doen klinken in 2021. Toch zijn wij nog niet helemaal overtuigd dat we vanaf volgend jaar allemaal met een foldable in onze broekzak rondlopen. Onze mening kan je lezen in onderstaand opiniestuk:

OPPO Inno Day

Heel veel details zijn verder nog niet bekend over de Find N. Daarvoor is het wachten tot OPPO Inno Day dat volgende week plaatsvindt op 14 en 15 december. OPPO heeft de voorbije dagen al heel wat teasers losgelaten voor dat evenement. Zo zagen we eerder een korte video van een smartphone met een uitschuifbare camera voorbijkomen. Van zodra er meer informatie bekend is over de Find N, lees je dat op TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business