Nieuws

Google lanceert in 2022 Android-games op Windows

Google Play Store louche apps verbieden
Google wil volgend jaar enkele Android-games van Google Play Games naar desktops, laptops en tablets brengen die Windows draaien.

Dat is alvast goed nieuws voor de mobiele gamers onder ons die hun games op een groter scherm willen spelen. Google kondigde het nieuws gisteren aan tijdens het Game Awards-evenement. Gebruikers zullen dankzij de komst van een nieuwe app in staat zijn om met hun Google Play Games aan de slag te gaan op Windows.

“Spelers zullen in staat zijn om hun favoriete Google Play Games te spelen op meer toestellen: daarmee kunnen ze naadloos wisselen tussen een smartphone, tablet, Chromebook, en binnenkort ook Windows pc’s”, aldus Greg Hartrell, Product Director bij Google in een persbericht.

Er zou volgens het bedrijf geen sprake zijn van een samenwerking met Microsoft. Het zou dus om een volledig nieuw product draaien dat deze games aan kan bieden: “Dit door Google ontworpen product brengt het beste van Google Play Games naar meer laptops en desktops, en we zitten te popelen om ons platform uit te breiden zodat spelers nog meer van hun favoriete Android-games kunnen genieten.”

Lokaal spelen

De games zouden dus op het toestel zelf gedraaid worden, en niet via de cloud lopen. Gebruikers zouden echter wel van toestel kunnen wisselen tijdens het spelen van de games. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer deze functie juist beschikbaar wordt. Bovendien weten we ook nog niet of het in alle regio’s even snel verschijnt.

Microsoft kondigde bij de komst van Windows 11 zelf al aan dat het nieuwe besturingssysteem Android-apps zou kunnen draaien. Deze apps zouden wel enkel uit de Amazon Appstore komen, waardoor de keuze mogelijk wat beperkt kan aanvoelen voor sommigen. Google belooft langst deze weg daar ietwat verandering in te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business