Nieuws

Tesla moet zich verantwoorden voor gamen in rijdende auto

elektrische wagens
© Tesla
Tesla is op de vingers getikt door de Amerikaanse federale dienst voor verkeersveiligheid, omdat chauffeurs al rijdend kunnen gamen.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) stelt vast dat Tesla voorlopig geen blokkering heeft ingebouwd die verhindert dat chauffeurs kunnen gamen in een rijdende auto.  

De constructeur pakte eerder dit jaar nog uit met de straffe chipset van de Tesla Model S & X. Die wagens hebben een AMD Ryzen-APU aan boord, in combinatie met een GPU die een RDNA 2-achtige architectuur heeft. Elon Musk vergeleek de rekenkracht zelfs met die van een PlayStation 5. Zo kan je in de cockpit van een Tesla high-endgames spelen, zoals Cyberpunk 2077 of The Witcher.  

Gamen in rijdende auto 

Dat je in een Tesla kan gamen, is niet nieuw. Vroeger kon dat wel alleen wanneer de wagen stilstond. The New York Times nam de proef op de som en stelde vast dat dat je sinds kort ook kan gamen tijdens het rijden. Het is ook niet verwonderlijk dat de NHTSA zich nu zorgen maakt over de verkeersveiligheid. Gamen en rijden gaan uiteraard niet samen.  

Opvallend is wel dat het touchscreen zodanig dicht bij het stuur zit, dat het de chauffeur best makkelijk gemaakt wordt om dat alsnog te riskeren. Tesla vraagt wel dat je eerst bevestigt dat de passagier een spel wil spelen, maar uiteindelijk zou niets de chauffeur tegenhouden om zelf te gaan gamen. 

Het is niet voor het eerst dat Tesla in het vizier komt van de NHTSA. De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst onderzocht eerder dit jaar al de zelfrijdende functie van Tesla. Bij het gebruik van Autopilot zouden verschillende Tesla’s tegen voertuigen van hulpdiensten gebotst zijn. Het automerk heeft nog niet gereageerd op de nieuwe oproep om zich te komen verantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business