Nieuws

Nike koopt NFT-platform RTFKT

Nike heeft RTFKT opgekocht, een online platform waarmee het digitale sneakers wil verkopen in de vorm van NFT’s voor de Metaverse.

Dat nieuws maakte de schoenenfabrikant gisteren bekend in een bericht op zijn eigen nieuwssite. RTFKT is een digitale organisatie die NFT’s vervaardigt voor allerlei projecten, gaande van gaming tot de Metaverse. Ze staan bekend voor hun focus op digitale sneakers. Daarmee vormen ze dan ook het ideale platform voor Nike om hun producten in de digitale wereld te krijgen. Een exact bedrag voor de overname is momenteel nog niet bekend.

“Deze overname is een nieuwe stap die de digitale transformatie van Nike versnelt en ons in staat stelt om atleten en creators te bedienen op de kruispunten van sport, creativiteit, gaming en cultuur”, aldus John Donahoe, CEO van Nike, Inc. “We krijgen een zeer getalenteerd team van creators met een authentiek en geconnecteerd merk. Ons plan is om in het RTFKT-merk te investeren, het te bedienen en hun innovatieve en creatieve gemeenschap te helpen groeien, en om zo de digitale voetafdruk en capaciteiten van Nike te vergroten.”

aRTeFaKT

RTFKT werd in 2020 opgestart. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen van digitale sneakers en verzamelobjecten voor fans en gamers. Benoit Pagotto, mede-oprichter van RTFKT, stelt dat Nike het enige merk is dat hun passie en creativiteit deelt: “Dit is een unieke kans om het RTFKT-merk uit te bouwen, en we kijken uit naar de voordelen van de kracht en expertise van Nike om de gemeenschappen uit te bouwen waar we zo van houden.”

Hiermee wil het bedrijf duidelijk op de momenteel immens populaire NFT-kar springen. Het is trouwens niet het enige bedrijf dat zich hiermee bezig houdt. Eind november 2021 veilde fastfoodketen Quick het recept van zijn Giant-saus als NFT. Daarnaast bracht ook TikTok zijn Top Moments uit in de vorm van een NFT. Gezien de huidige interesse in de NFT-markt die een onderdeel zal uitmaken van de Metaverse, lijkt het ons niet dat het bij deze bedrijven zal blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business