Nieuws

Apple verwijdert info over misbruikscanner van site

apple app store
Apple haalt alle informatie en vermeldingen over zijn omstreden en uitgestelde kindermisbruikscanner van zijn website.

Het ziet er dus naar uit dat Apple de tool die scant naar kindermisbruik even opzij schuift. Dat meldt MacRumors in een bericht. Het bedrijf zou naar verluidt alle vermeldingen van de tool van zijn Child Safety-website hebben verwijderd. Apple heeft er zelf nog niet over gecommuniceerd. Het is dus nog onduidelijk waarom de informatie offline werd gehaald.

Apple bracht voor het eerst nieuws over deze tool in augustus. De software zou in jouw iCloud-afbeeldingen rondneuzen en op zoek gaan naar foto’s die mogelijk kinderpornografie bevatten. Het bedrijf scant nu al afbeeldingen die op iCloud worden geplaatst voor hashes van foto’s waar het van weet dat ze kindermisbruik bevatten. Deze nieuwe functie zou echter op jouw toestel werken. Zodra er voldoende van deze hashes in een afbeeldingenbibliotheek zitten, zou Apple de afbeeldingen manueel bekijken en en dit doorgeven aan de relevante ordediensten.

Na hevige kritiek op de tool van privacy-experten besloot Apple de release van de tool even uit te stellen. Ook berichtendienst WhatsApp had al duidelijk gemaakt geen voorstander te zijn van deze functie. Het vroeg dan ook aan Apple om deze tool niet te lanceren. Het bedrijf gaf geen nieuwe deadline voor de release van de tool. In een commentaar aan The Verge meldt het bedrijf dat het volop werkt aan de functionaliteiten van de tool. Het zou nog steeds van plan zijn om de functie in de toekomst uit te brengen.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business