Nieuws

Google annuleert CES 2022-plannen

google hoofdkantoor
Techreus Google trekt zijn aanwezig in voor het fysieke CES 2022-evenement, maar de organisatie is niet van plan om het stop te zetten.

Dat meldt een woordvoerder van Google aan techsite TechCrunch. Google zal dus niet te zien zijn op de vloer van het evenement. Het bedrijf verkent echter wel opties om nog steeds een digitale presentatie te geven.

“Na een zorgvuldige overweging hebben we besloten om onze aanwezigheid op CES 2022 in te trekken. We volgen de ontwikkelingen rond de Omicron-variant nauwlettend op, en we hebben besloten dat dit de beste keuze is voor de gezondheid en veiligheid van onze teams”, aldus de woordvoerder van Google. “We zullen nauw blijven samenwerken met zowel CTA als onze partners om virtuele kansen te vinden en ondersteunen, en we kijken ernaar uit om de laatste Google-innovaties te delen met jullie.”

Daarmee is het trouwens niet het enige bedrijf dat zich recent fysiek uit het event wegtrok. Ook Intel besloot gisteren om zijn aanwezigheid in te trekken. Eerder gaven Twitter, Lenovo, Amazon en Meta al aan niet mee deel te zullen nemen. Nu de grote namen een voor een wegvallen, is de kans groot dat de komende dagen nog andere bedrijven zullen annuleren.

CES 2022

CES, oftewel de Consumer Technology Association, is een jaarlijkse bijeenkomst in het begin van januari waar allerlei techbedrijven hun nieuwe producten aankondigen of informatie geven over aankomende tech. Het evenement vindt elk jaar in Las Vegas plaats. Dit jaar loopt het van 5 tot 8 januari. Het evenement was in 2021 vanwege de corona-pandemie volledig digitaal. Dit jaar wil de organisatie terug mensen bij elkaar krijgen op een fysieke bijeenkomst.

Daar lijkt met de stijgende hoeveelheid annuleringen een stokje voor gestoken te worden. De organisatoren van CES 2022 lijken vooralsnog echter niet van plan de stekker uit het evenement te trekken. Wat het effect wordt van deze annulering op de rest van het evenement, is nog onduidelijk. Het beloven echter nog enkele spannende dagen te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business