Tesla 1 biljoen

Autofabrikant Tesla zal zijn gebruikers toch niet in staat stellen om games te spelen terwijl de auto aan het rijden is.

Advertentie

Het bedrijf kwam recent in opspraak omdat bestuurders in staat waren om games te spelen tijdens het rijden. Daarom werd Tesla door een Amerikaanse verkeersregulator op de vingers getikt. Het meldde zelf deze functie met een update te hebben uitgeschakeld. Dat stelt techsite The Verge. De games zijn nog wel speelbaar, maar enkel als de wagen stilstaat.

Vorige week gaf de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) aan een onderzoek uit te voeren naar deze functie. Volgens hen zou het bedrijf niet voldoende begrenzingen in de software hebben verwerkt om er voor te zorgen dat chauffeurs niet tijdens het rijden zelf aan het gamen slaan. Dit zou dan voor uiterst gevaarlijke situaties in het verkeer kunnen zorgen.

De Passenger Play-feature stelt passagiers van Tesla-voertuigen in staat om enkele spelletjes te spelen op het scherm tijdens het rijden. Bij het opstarten kregen ze de vraag of ze passagiers waren of chauffeurs. Met een eenvoudige druk op de knop zouden ze dan aan het spelen kunnen. Niets hield chauffeurs echter tegen om ook op deze passagiersknop te drukken terwijl de auto in beweging is.

Daar is dus nu verandering in gekomen. De update wordt stelselmatig uitgerold, en zal in de loop van de komende dagen voor alle toestellen met de feature beschikbaar zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here