Nieuws

Ook Microsoft zal niet fysiek aanwezig zijn op CES 2022

CES 2022
Microsoft heeft laten weten dat het net als Google en Amazon niet in persoon aanwezig zal zijn op CES 2022, die op 5 januari start.

Het Amerikaanse bedrijf volgt dus het voorbeeld van andere techreuzen en past voor een fysieke aanwezigheid op de Consumer Electronics Shows (CES), editie 2022. Die loopt vanaf woensdag 5 tot en met zaterdag 8 januari. De oorzaak betreft uiteraard de snelle verspreidingsgraad van de omikronvariant van het COVID19-virus, zo meldt het Amerikaanse persbureau Reuters. Techwebsite The Verge kwam als eerste met het nieuws. 

CES 2022 zonder grote jongens 

Microsoft liet in een mededeling weten dat het vanop afstand zal deelnemen aan de CES. Het lijstje afwezigen dikt serieus aan: van Alphabet Inc. (Google) en zijn Waymo (dat zelfrijdende technologie maakt), over Meta (Facebook, Instagram en WhatsApp), tot Twitter, Lenovo Group, AT&T, Amazon en ga zo maar door. Ze gaven de voorbije week mee hun fysieke aanwezigheid te gaan schrappen, omwille van de gekende reden. 

De organisatie van de CES liet donderdag weten dat de fysieke beurs wel nog doorgaat, “met strenge veiligheidsmaatregelen”. Zo zullen bezoekers moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn en een masker dragen. Ze kunnen ook onderworpen worden aan sneltests, die de organisatie gaat voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business