Shelf LG Display

LG Display heeft de nieuwste generatie van zijn transparante oled-panelen onthuld. Shelf kan augmented reality toevoegen aan kunstwerken.

Advertentie

De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft de technologie voorgesteld in de aanloop naar de Consumer Electronics Show (CES) die op 5 januari van start gaat. Dat meldt The Verge. De concepten werden volledig ontwikkeld door LG Display, een onafhankelijk zusterbedrijf van LG Electronics.  

Oled-panelen van 55 inch met een resolutie van 1080p dienden als basis voor de transparante displays. LG kon naar eigen zeggen 40 procent transparantie bereiken door een hoogtechnologisch fabrieksproces dat al aan zijn 8ste generatie toe is. 

LG Display

Shelf speelt met AR 

Het visueel meest opvallende model is Shelf, een model dat is opgebouwd uit twee oled-displays van 55 inch, die LG boven elkaar monteerde, met daarboven nog een afschermende legger. De opzet is dat je op één scherm een kunstwerk kan laten zien en op het andere de beschrijving ervan.  

De Shelf heeft ook een extra doorzichtige toplaag die uitgerold kan worden als een gordijntje, om het display er meer te laten uitzien als een niet-transparant oledpaneel. Wanneer beide schermen uit staan en het doorzichtige materiaal opgerold is, kan je dwars door het display zien om (bijvoorbeeld) een kunstwerk erachter te bekijken. 

De andere prototypes van LG zijn bestemd voor commerciële toepassingen, zoals bewegwijzering en affichering. De Shopping Managing Showcase kan voor een fysiek product geplaatst worden, om grafische effecten (zoals rook) toe te voegen voor een speciale beleving. In principe gaat het dus om augmented reality. De Show Windows kan bannering en stickers projecteren over kleding of andere producten om ze aantrekkelijker te presenteren.  

LG Display vermeldt dat dit laatste product al gebruikt wordt in modewinkels in Seoel en in het Smithsonian-museum in Washington DC. De OLED Shelf is al klaar voor productie, klinkt het. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here