Nieuws

Datumfout bij Microsoft hield mailverkeer tegen na Nieuwjaar

Microsoft Outlook 2022
Bij de jaarwisseling is er een datumfout ontstaan bij Microsoft Exchange 2016 en 2019, waardoor e-mailberichten niet aankwamen bij gebruikers.

Microsoft heeft het probleem wel meteen weten aan te pakken en doet de oplossing voor de datumfout uit de doeken in een blogbericht op zijn website. “Het e-mailverkeer werd in Exchange 2016 en 2019 tegengehouden door een fout in het systeem dat de datums moet verwerken”, schrijft Microsoft. Het probleem werd pas duidelijk toen het jaartal wisselde.  

Datumfout geen risico op privacy

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers last hebben gehad van het probleem en hoe wijdverspreid het was. Microsoft zegt er wel meteen bij dat het niet om een hack gaat of technische sabotage. Er dus geen kwaad opzet mee gemoeid en gebruikers moeten zich geen zorgen maken over beveiliging of hun privacy.

Concreet zijn er dus een aantal e-mails blijven hangen op servers voor Microsoft Exchange 2016 en 2019. Nu het probleem opgelost is, zouden die weer (weliswaar met de opgedane vertraging) moeten binnenstromen in de mailboxen van gebruikers.  

Wellicht werden ook nog heel wat bedrijven getroffen door de blokkering van het mailverkeer. Microsoft biedt hun ook een oplossing aan via de website, zowel via een handmatige als geautomatiseerde methode.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business