Nieuws

Samsung lanceert afstandsbediening die oplaadt via je router

Samsung Eco Remote
De Samsung Eco Remote van vorig jaar krijgt een opvolger. Het nieuwe model kan zichzelf opladen via de radiogolven van je WiFi router.

Vorig jaar bracht Samsung een Eco Remote uit voor al zijn 2021-tv’s. Die afstandsbediening werd opgeladen via een klein zonnepaneel. Die feature komt ook terug naar het 2022-model van de remote maar er is meer. De nieuwe Eco Remote 2022 zal ook kunnen opgeladen worden via de radiogolven die je WiFi router uitzendt. Daarnaast is het ook mogelijk om hem gewoon via USB-C op te laden.

De nieuwe Eco Remote zal verder qua uiterlijk niet veel verschillen tegenover het 2021-model en zal ook standaard geleverd worden bij de nieuwe Samsung TV’s die dit jaar gaan verschijnen.

Samsung Eco Remote

Maar hoe werkt dat nu precies via je router? De Eco Remote gebruikt de radiogolven van je router. Dat kan via beide kanalen (2,4GHz of 5GHz) maar het is niet duidelijk of de Eco Remote beide gaat gebruiken. Op 5 januari gaat Samsung het nieuwe model officieel voorstellen, dat meldt The Verge. Vermoedelijk zullen we dan meer duidelijkheid kunnen scheppen over de technologie die hierachter schuilt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business