Nieuws

Lenovo presenteert ThinkPad Z13, Z16 en Smart Clock Essential

ThinkPad Z13
Op de Consumer Electronics Shows (CES) heeft Lenovo de ThinkPad Z13- en Z16-laptops uit de doeken gedaan, net als de Smart Clock Essential.

Met zijn nieuwste ThinkPad Z13 en Z16 wil Lenovo naar eigen zeggen blijven groeien op de zakelijke laptopmarkt, met behulp van progressieve designs en kwalitatieve materialen. “Met het design willen we niet alleen onderscheidende kleuraccenten aanbrengen, zoals brons en arctic-grijs. We hebben ook duurzame materialen gebruiken, waaronder gerecycleerd aluminium”, aldus Lenovo. Opvallend is de versie van de toestellen waarvan de klep uit gerecycleerd vegan-leder bestaat. Het zorgt alvast wel voor een unieke look, waarmee Lenovo zich onderscheidt van de concurrentie. 

ThinkPad Z13 met lederen cover. Credit: Lenovo

ThinkPad Z13 en Z16 sterk beveiligd 

De ThinkPad Z13 en Z16 zijn allebei uitgerust met de nieuwste AMD Ryzen Pro-chips voor mobiele apparaten. Ze doen een beroep op Microsofts Pluton-securityprocessor om de beveiliging van chip tot cloud te garanderen in Windows 11. De Pluton Security Processor is specifiek ontworpen door Microsoft om diefstal van gegevens en identiteit te voorkomen en tegelijkertijd applicaties veilig te laten lopen. 

Samenwerking AMD 

Lenovo heeft voor zijn nieuwste ThinkPad-toestellen nauw samengewerkt met chipfabrikant AMD. Zo werden alle aspecten van de laptop speciaal (van silicone tot hardware) ontwikkeld om optimaal samen te werken met de chipset van AMD. Zo werd de ThinkPad Z13 exclusief gekoppeld aan een next-gen AMD Ryzen 7 PRO-processor. Het doel is om naadloze audio- en videoperformance af te leveren, net als het maximaliseren van de respons tijdens het werken. Applicaties als Teams en Zoom zouden dankzij de samenwerking optimaal om moeten gaan met het batterijverbruik. 

Lenovo Smart Clock Essential 

Viel ook op de beursvloer te bewonderen: de Lenovo Smart Clock Essential. Het smarthome-apparaat kreeg Amazons stemassistent Alexa ingebouwd. De klok krijgt ook nieuwe dockingaccessoires en updates voor het Lenovo Smart Frame. 

Via Alexa voeg je de Smart Clock Essential eenvoudig toe aan het ecosysteem van je smarthome. Denk daarbij aan het instellen van timers en alarmen, maar ook het instellen van reminders of het toevoegen van boodschappen aan je lijstje. Het led-display ziet er groot en duidelijk leesbaar uit, zodat je er ook vlotjes de weervoorspellingen op kan bekijken vanuit de andere kant van de kamer. Het display heeft ook een automatische dimfunctie om je beter te laten slapen. 

Ook privacy mag volgens Lenovo geen discussiepunt zijn, want de Smart Clock Essential is niet uitgerust met een camera en beschikt over een mute-knop voor microfoons. De slimme klok is verkrijgbaar in twee varianten: Misty Blue en Clay Red. De behuizing is afgewerkt met een zachte stof die alvast neutraal genoeg lijkt om in elk interieur te passen. 

Verder heeft de Smart Clock Essential een USB-A-poort ingebouwd, zodat je elke telefoon zorgeloos kan opladen en je geen bijkomende stekker moet voorzien. De klok kreeg ook een 3W full-range-speaker ingebouwd, zodat hij zeker in staat moet zijn om de kamer met wat sfeermuziek te vullen of je klaar en duidelijk naar de radio of podcasts te laten luisteren vanuit je bed. Je kan zelfs speakergroepen aanmaken en de microfoon van de slimme klok gebruiken om een intercomsysteem op te zetten. 

Tot slot is de Lenovo Smart Clock Essential uit te rusten met de Ambient Light Dock, voor uitgebreide mogelijkheden tot sfeerverlichting, gaande van warme zonsondergangtinten, tot het ritmisch laten in- en uitfaden op de muziek. De docks hebben ludieke designs, geïnspireerd op octopussen en zeehonden, wat ze ook leuk maakt voor kinderen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Lenovo Smart Clock Essential met ingebouwde Alexa wordt verwacht vanaf april 2022 en heeft een startprijs vanaf 69,99 euro. De Ambient Light Dock verschijnt in dezelfde periode en krijgt een adviesprijs van 29,99 euro.

De Lenovo ThinkPad Z13 en Z16 zijn gepland voor mei en gaan 1.549 en 2.099 dollar kosten. Exacte prijzen in euro zijn er nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business