Nieuws

Mercedes Vision EQXX haalt 1000km autonomie

Mercedes Vision EQXX
Mercedes Vision EQXX heeft een autonomie van 1000km. Image Credit: Mercedes.
Dit is de Mercedes Vision EQXX. De wagen zou 1000km autonomie moeten halen op één batterijlading.

Ook Mercedes is al een tijdje op zoek naar de juiste formule om zijn elektrische modellen van autonomie te voorzien. De Duitse autbouwer toonde gisterenavond zijn nieuwste conceptmodel: de Vision EQXX. De wagen zou volgens de autobouwer 1000km autonomie moeten halen en is vervolgens ook de de meest efficiënte wagen die Mercedes ooit gebouwd heeft. Zo heeft het model een extreem lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,17 onder bepaalde omstandigheden.

Mercedes Vision EQXX

Bij deze efficiënte conceptwagen worden actieradius en efficiënt verbruik naar een nieuw niveau getild. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk van de batterij te vragen tijdens het rijden. Verder is de EQXX voorzien van kleine zonnecellen op het dak. Die zouden volgens het bedrijf zelf tot 25km actieradius kunnen toevoegen tijdens het rijden.

Mercedes is niet van plan om deze conceptwagen ooit te gaan produceren en op de markt te brengen. Dit model is eerder van belang voor de verdere ontwikkeling van productiemodellen. De EQXX heeft technologie aan boord die de autobouwer de komende jaren verder zal gebruiken voor de uitbouw van een EV-vloot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business