Nieuws

TCL zet eerste stappen in laptopmarkt met Book 14 Go

Naast nieuwe smartphones, tablets en een slimme bril, heeft TCL ons tijdens CES 2022 nog het meest verrast met zijn eerste laptop, de Book 14 Go.

TCL is al enkele jaren zijn productassortiment aan het uitbreiden bovenop de televisies. Zo leerden we in 2021 met de TCL 20L+ en Tab 10s ook de smartphones en tablets van het merk kennen. Het hoefde dan ook niet te verbazen dat de persconferentie van TCL tijdens CES 2022 bomvol nieuwe productaankondigingen zat. Mini-led-tv’s, een slimme bril, smartphones en tablets mochten allemaal de revue passeren. Maar toch had TCL nog iets helemaal nieuws voor ons in petto: de Book 14 Go. We zetten de belangrijkste aankondigingen van TCL tijdens CES 2022 op een rijtje.

Book 14 Go

Beginnen doen we natuurlijk met de Book 14 Go. Na de uitbreiding naar smartphones en tablets hoeft het zeker niet te verbazen dat TCL vanaf vandaag ook laptops zal toevoegen aan haar productassortiment. Met de Book 14 Go zet het Chinese bedrijf haar eerste stappen in de laptopmarkt. Zoals het hoort geeft de naam van de laptop dat het display 14” meet (14,1 om precies te zijn) dat verwerkt zit in een compact en slank design.

Onder de motorkap moet de Qualcomm Snapdragon 7c-chipset de gewenste prestaties leveren, aangevuld met 4GB RAM en 128GB opslag. Een grote krachtpatser lijkt de Book 14 Go op papier dus niet te zullen worden. De 5300mAh-batterij zou het volgens TCL wel 12 uur moeten kunnen uithouden na één oplaadbeurt. De laptop komt met Windows 11 uit de doos. Book 14 Go heeft een verwacht prijskaartje van 359 euro, wat de laptop vooral voor studenten een interessante optie kan maken.

tcl book 14 Go
Image Credit: TCL

NXTWear Air 2

Slimme brillen beloven de trend van 2022 te worden en dit is een trein die TCL zeker niet wil missen. Ze kondigen een tweede generatie aan van de NXTWear Air Display Glasses. Dit type bril mag niet verward worden met een AR-bril die virtuele elementen kan projecteren. De Display Glasses verbind je via een standaard USB-C aansluiting zodat je het scherm van je apparaat kan uitvergroten. Je kan het zien als een beamer die op je neus past. Volgens TCL zijn de Display Glasses het equivalent van een 140” scherm. En dat verpakt in een bril die slechts 75 gram weegt. Het is nog niet bekend of de bril in België zal uitgebracht worden.

tcl nxtwear air 2
Image Credit: TCL

TCL onthulde ten slotte ook nog een reeks nieuwe tablets, met de NXTPAPER 10s als blikvanger, en de TCL 30-smartphonereeks aan. Prijzen en beschikbaarheid van deze producten zal TCL pas ergens rond het Mobile World Congress in februari bekend maken.

tcl nxtpaper 10s
Image Credit: TCL

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business