Nieuws

HP onthult gamingdesktops Omen 45L en Victus 15L

Omen 45L
HP heeft zijn nieuwe gaming-line-up gepresenteerd voor CES 2022. Centraal staan de Omen 45L- en Victus 15L-desktops.

Omen 45L-desktop 

De eerste gaming-pc in het rijtje is de Omen 45L. HP zet hem in de markt met een gepatenteerde oplossing voor CPU-koeling, de Omen Cryo Chamber. Die ‘kamer’ is 43 mm³ groot en bevindt zich boven de binnenkant van de hoofdtoren. Daarin zit een vloeistofkoeler van 360 mm AiO. Volgens HP moet dat resulteren in CPU-temperaturen die wel 6 graden lager liggen onder volledige belasting.  

Concreet zuigt het systeem zoveel mogelijk verse, koude lucht van buitenaf aan, in de plaats van de warme lucht die zich al in de case bevindt. De Omen Cryo Chamber kan ook als handvat gebruikt worden om de desktop te verplaatsen. HP wil ook graag de enthousiastelingen ondersteunen die zelf hun pc willen bouwen en zal de Omen 45L ATX Case (inclusief Omen Cryo Chamber) in de komende weken ook los te koop aanbieden. 

Nieuwe chipsets 

Zijn grafische rekenkracht haalt de Omen 45L uit een Nvidia GeForce RTX 3090 of een AMD Radeon RX 6700 XT. Die laatste werkt met de gloednieuwe Infinity Cache-technologie. Met 24GB aan GDDR6X-RAM kan hij ontzettend veel werk verzetten. Rust je hem op zijn best uit, dan krijgt de Omen 45L de 12de generatie Intel Core i9-12900K-processor aan boord, of de 8-core AMD Ryzen 9 5900X. Net als de andere pc’s in de reeks is de Omen 45L ontworpen om hem makkelijk uit te breiden. 

Victus 15L 

De Victus 15L is de eerste gamingdesktop van HP in een klein formaat. Hij ziet er best stijlvol uit en zal beschikbaar zijn in het Mica Silver en Ceramic White. De gamingvibes worden versterkt met HP’s ‘Infinity Mirror’-logo dat RGB-verlicht is voor leuke effecten.

De kleine gamingdesktop kan geleverd worden met een GeForce RTX 3060 Ti of AMD Radeon RX 6600 XT als grafische kaart. Hij heeft uiteraard ook krachtige processoren aan boord, met de laatste generatie Intel Core i7, of de nieuwste AMD Ryzen 7 5000G-series. De specs worden afgerond met 32GB aan DDR4-RAM. 

Upgrade voor Omen-laptops 

Nieuwe gaminglaptops heeft HP niet voorgesteld. Wel gaan het merk zijn Omen 16 en Omen 17 upgraden met de nieuwste GeForce RTX 30 grafische kaarten. De toestellen krijgen ook de nieuwste generatie Intel Core-processoren aan boord.

Omen 27u 4K Gaming Monitor 

Tot slot pakte HP nog uit met een gloednieuwe gamingmonitor. De Omen 27u 4K Gaming Monitor is de eerste HDMI 2.1-monitor die plug-and-play met de nieuwste spelconsoles werkt. Het display heeft een lage verversingssnelheid van 1 ms, een refresh rate van 120Hz en maximale helderheid van 450 nits. Tel daar nog 4K UHD-resolutie en ondersteuning voor AMD FreeSync bij en je weet dat dit een potente gamingmonitor is. 

Ook het design is opvallend, met aan de achterzijde een diamantvormige ARGB-verlichting die een spectaculaire ambiance toevoegt aan je opstelling. Aanpasbare animaties en thema’s kunnen het hele ecosysteem van de gamer synchroniseren via Omen Light Studio.

“Nu meer mensen gamen dan ooit tevoren, zijn gamers diverser en hebben ze meer behoefte aan producten die gepersonaliseerd kunnen worden”, zei Josephine Tan, Global Head en General Manager, Consumer PC’s bij HP Inc. “Onze CES line-up is ontworpen om gamers te verbinden en te vermaken met een hardware- en software-ecosysteem dat hun individuele behoeften weerspiegelt”, klinkt het. 

Alle voorgestelde producten en het volledige aanbod vind je via de website van Omen.

Prijzen en beschikbaarheid 

  • De OMEN by HP 45L Gaming Desktop PC zal naar verwachting vanaf februari beschikbaar zijn en beginnen bij 2.899 euro 
  • Victus by HP 15L Gaming Desktop PC zal naar verwachting in februari verkrijgbaar zijn via HP.com en andere verkooppunten vanaf 1.299 euro 
  • De OMEN by HP 27u 4K Gaming Monitor is naar verwachting vanaf april verkrijgbaar voor een startprijs van 799 euro. 
  • De OMEN by HP 16 en OMEN by HP 17 Gaming Laptops zullen naar verwachting in maart verkrijgbaar zijn. De prijzen zullen dichter bij de beschikbaarheid van het product bekend worden gemaakt. 
CES 2022gamingmonitorontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN