Netgear Orbi WiFi 6E

De Orbi-reeks van Netgear was altijd al een dure vogel. De nieuwe Orbi RBKE960 brengt WiFI 6E naar je huiskamer voor een flinke prijs.

Advertentie

Netgear heeft de Orbi RBKE960 gelanceerd. Het gaat om een WiFi 6E mesh-oplossing die 6GHz WiFi-band toevoegt voor betere prestaties. Die moet ook het stijgende aantal (smart)apparaten in hedendaagse huishoudens opvangen, aldus Netgear.

Het bedrijf wil ook inspelen op het toenemend aantal gigabitverbindingen wereldwijd. Steeds meer mensen investeren in hun thuisnetwerk en de nieuwste 6E-standaard in de 6 GHz-band is de enige manier om thuis een dergelijke internetsnelheid te benutten en al deze toepassingen ongehinderd aan te kunnen. 

Netgear Orbi RBKE960

Het nieuwe Orbi Quad-Band WiFi 6E-systeem borduurt voort op het bestaande Orbi Tri-Band WiFi 6-systeem (RBK853) door een vierde band toe te voegen voor het nieuw beschikbare 6GHz WiFi. Deze nieuwe band biedt het broodnodige extra WiFi-spectrum om multi-Gigabit WiFi-snelheid op nieuwe smartphones en laptops aan te kunnen. Vrij van interferentie van andere apparaten op de bestaande 2,4GHz en 5GHz banden. Veel apparaten ondersteunen WiFi 6E al, zoals de iPhone 13, Samsung Galaxy S21 en Fold 3 mobiele telefoons, Dell Latitude 5520 en Lenovo Thinkpad T14 laptops, Samsung Neo QLED 8K TV en Intel WiFi 6E PCIe kaart.

Beveiliging

Het Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh Systeem ondersteunt de nieuwe, veiligere WiFi Protected Access 3 (WPA3). Met 128-bit encryptie beschermt de volgende generatie van WPA tegen zwakke wachtwoorden die gemakkelijk gekraakt kunnen worden door hackers.

De Orbi RBKE960 is nu beschikbaar vanaf 1699 euro.