exynos 2200 samsung
Image Credit: Samsung

De Samsung Exynos 2200 SoC is dan toch gelanceerd. Er bestaat nog veel onduidelijkheid of de S22 deze processor aan boord zal hebben.

Advertentie

Een week later dan voorzien heeft Samsung zijn nieuwste generatie binnenshuis geproduceerde system-on-a-chip voor smartphones onthuld: Exynos 2200. Met de Exynos 2200 richt Samsung zich vooral op mobiele gamers: de SoC zou een console-ervaring kunnen benaderen op de smartphone. De GPU Xclipse, gebouwd op AMD RDNA2-architectuur, kan geavanceerde grafische functies ondersteunen zoals raytracing om de verlichting natuurlijk te doen aanvoelen. Xclipse heeft ook een ingebouwde functie om het batterijverbruik tijdens gamen in hoge resolutie te reduceren.

Langs CPU-zijde zien we een octacore processor die opgebouwd is uit Armv9-kernen die de prestaties en de beveiliging een boost geven. De NPU moet op zijn beurt de kwaliteit van de artificiële intelligentie verhogen, waar op papier de camera’s het meest van zullen profiteren. Dankzij een ingebouwde 5G-modem ben je verzekerd van de hoogste connectiviteitstandaarden.

Galaxy S22 met Exynos 2200?

De timing van deze lancering zaait heel wat verwarring over de Galaxy S22. Zal het nieuwe vlaggenschip van Samsung komen met een Qualcomm Snapadragon 8 Gen 1 of de eigen Exynos 2200? Men ging lang uit van de eerste optie, maar aangezien de SoC volgens Samsung al in massaproductie is gegaan is de tweede optie ook niet uit te sluiten. Vermoedelijk ligt het antwoord ook in het midden en zal de processor van regio tot regio kunnen verschillen. Door de tegenstrijdige geruchten kunnen we nog niet zeggen met welke processor de S22-reeks in Europa zal aankomen. Samsung kondigt de S22-reeks op 8 februari.

Samsung zou ook een grote gok nemen moesten ze hun nieuwe vlaggenschipreeks volledig aan de Exynos 2200 toevertrouwen. Uit eerste benchmarktests bleek deze namelijk een stuk slechter te scoren dan de Snapdragon 8 Gen 1. We hopen het snel in de praktijk te mogen uittesten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here