Samsung Galaxy S21 Ultra
Image credit: Samsung

Het basismodel van de S22 Ultra bespaart op RAM-geheugen in vergelijking met de S21 Ultra, maar de prijs zakt niet mee.

Advertentie

De vermoedelijke prijzen voor de S22-reeks werden op Twitter gelekt door Roland Quandt. Wie zich de prijzen van de S21-reeks nog herinnert, zal opmerken dat de prijzen voor de verschillende S22-modellen min of meer dezelfde zijn gebleven. De S22 start bij 849 euro voor het basismodel met 8GB RAM- en 128GB opslaggeheugen. Wil je voor de S22 Ultra met 12GB RAM en 512GB opslaggeheugen gaan, dan moet je daar 1449 euro voor neerleggen.

S22 Ultra: zelfde prijs, minder RAM

De minst goede deal lijk je te doen als je een S22 Ultra met 8GB RAM en 128GB opslaggeheugen koopt. Dit basismodel van het premiumbroertje uit de vlaggenschipreeks mag dan niet in prijs gestegen zijn, je krijgt voor diezelfde prijs wel een toestel met 4GB minder RAM-geheugen in vergelijking met hetzelfde model van de S21 Ultra. Verder zijn de specificaties tussen beide toestellen bijna identiek.

De gelekte prijzen gaan in tegen eerdere geruchten die hinten dat de instapprijzen van de S22-reeks weer een stukje lager zouden liggen dan bij de S21-reeks, waar een Samsung een lichte prijsdaling voor doorvoerde. Deze prijzen zijn wel nog niet door de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant bevestigd.

Lancering op 8 februari

Samsung zal de S22-reeks naar alle waarschijnlijkheid op 8 februari onthullen. Door de heisa die Samsung grotendeels zelf creëerde rond de Exynos 2200-processor is het nu al één van de meest veelbesproken lanceringen van Samsung in de voorbije jaren. Met de S22 wil Samsung haar positie van globale marktleider opnieuw veroveren van Apple’s iPhone 13.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here