huawei p50 pro
Image Credit: Huawei

Huawei breidt haar P50-reeks uit met een Pro-model en de vouwbare P50 Pocket. Krijgen we de smartphones ook hier te zien?

Advertentie

Huawei neemt zeker haar tijd om de P50-serie uit te rollen. Nadat de P50 Pro in juli vorig jaar al verscheen in China, heeft Huawei tot vandaag gewacht met de internationale lancering van haar nieuwste vlaggenschip. Gratis en voor niets krijgen we er ook nog de foldable P50 Pocket bij die Huawei eind 2021 uitbracht, ook eerst exclusief in China.

P50 Pro

De Huawei P50 Pro heeft in vergelijking met de gewone P50 een groter 6,6” display met een maximale verversingsgraad van 120Hz en een grotere batterij. De meest opvallende feature is wellicht de dubbele cameraring op de achterkant die je als grote ogen aanstaren. In de bovenste cameraring zitten de vier cameralenzen gehuisvest (50MP hoofdlens + 64MP periscooplens + 13MP groothoeklens + 40MP monochroomsensor), in de tweede ring de Smart Cover Screen. Volgens Huawei heeft de P50 Pro de beste camera’s die ze tot heden hebben ontwikkeld. Zo heb je een 200x zoombereik en maak je met de monochroomsensor stijlvolle zwart-witbeelden.

Maar helaas kan de P50 Pro ook niet ontsnappen aan de handelsbeperkingen die Huawei opgelegd zijn. Zo draait de smartphone ofwel op een eigen Kirin 9000- of Snapdragon 888 4G-processor. Geen 5G-ondersteuning dus, wat voor een vlaggenschip dezer dagen erg teleurstellend is. Huawei wil haar eigen 5G-chips produceren om dat in de toekomst op te lossen. Ook op vlak van software moest Huawei toegevingen doen. In China kwam de smartphone uit met Huawei’s eigen besturingssysteem HarmonyOS, maar voor de internationale lancering kiest Huawei voor EMUI 12, wat nog gebaseerd is op Android 11. Google-diensten zal je ook niet aantreffen, voor het downloaden van applicaties ben je aangewezen op de AppGallery.

P50 Pocket

Vouwbare smartphones zijn hot en de P50 Pocket is de nieuwste foldable van Huawei. Het ontwerp van de smartphone zal je onmiddellijk doen denken aan de Z Flip 3 van Samsung. Uitgevouwen meet het display van de P50 Pocket Pro 6,9”. Vouw je dat dicht, dan heb je nog een klein 1,4” OLED-display ter beschikking waar je onder andere notificaties en het weer op kan zien. De Pocket heeft hetzelfde ringvormige camera-eiland met drie lenzen. P50 Pocket Pro komt met dezelfde processor en software als de P50 Pro in Europa, wat dus eveneens geen 5G en Google-diensten betekent.

huawei p50 pocket
Image Credit: Huawei

Beschikbaar in België?

De startprijs voor de P50 Pro is 1199 euro voor 8 GB RAM en 128 GB opslag, de P50 Pocket begint bij 1299 euro. Beide smartphone zijn al gespot op officiële Huawei-websites in Europa, al is het nog niet helemaal duidelijk waar ze wel en niet gaan verschijnen. Volgens onze bronnen behoort een commerciële lancering in België voorlopig nog niet tot de plannen van Huawei.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here