Nieuws

Amazon slaat prijzen Prime-abonnementen op

In de Verenigde Staten wordt Amazon Prime enkele dollars duurder. Het is nog onduidelijk of de prijzen voor ons mee zullen stijgen.

Amazon kondigde de prijsstijging van haar Prime-abonnementen aan in de kwartaalcijfers voor Q4 2021. Op maandelijkse basis gaat het om een prijsstijging van 2 dollar per maand voor Amerikaanse abonnees, van 12,99 dollar per maand naar 14,99 dollar per maand. Wie een jaarabonnement neemt, betaalt daar 139 dollar voor in plaats van 119 dollar. De prijsstijging is niet van toepassing op klanten die enkel een abonnement op de streamingdienst Prime Video hebben; de prijs daarvoor blijft op 8,99 dollar per maand.

Ondanks dat Amazon haar totale omzet op jaarbasis bijna zag verdubbelen tot 14,3 miljard (die vooral toe te schrijven aan een sterke groei van de cloudafdeling AWS), is volgens het bedrijf de prijsstijging toch noodzakelijk. Amazon zag de operationele kosten voor het onderhouden van zijn webwinkel flink stijgen. Zo spendeerde Amazon in totaal 23,6 miljard dollar aan het leveren van verkochte goederen, 10% meer dan in 2020. Ook lijkt de groeimarge van het e-commerceplatform stilaan een plafond te bereiken. Dat moet allemaal ergens gecompenseerd worden.

Wordt Amazon Prime ook hier duurder?

In de kwartaalcijfers spreekt Amazon expliciet over een prijsstijging in de Verenigde Staten, maar over Europa wordt met geen woord gerept. Het is dus onduidelijk of Amazon Prime ook voor ons duurder zal zijn. Prime-abonnementen zijn sowieso hier al wel goedkoper dan in de Verenigde Staten. Een Amazon Prime-abonnement kost slechts 2,99 euro per maand als je het via amazon.nl afsluit. Omdat er geen Amazon België, heb je als Belgische consument ook nog de optie om je abonnement in Duitsland of Frankrijk af te sluiten. In beide landen kost dat 5,99 euro per maand, maar het aanbod in de webwinkel en/of prijzen kunnen wel interessanter zijn.

Het Amazon Prime-abonnement is een belangrijke bron van inkomsten voor de e-commercereus. Met een abonnement heb je niet alleen extra voordelen in de webshop zoals gratis en snellere levering, maar ook toegang tot Prime Video, Prime Gaming en Amazon Photos. Heb jij een Prime-abonnement en zou je bereid zijn daar meer voor te betalen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business