Nieuws

TCL 30-serie arriveert met zes smartphones in de Benelux

TCL heeft het smartphoneaanbod in de Benelux uitgebreid met zes modellen uit de TCL 30-reeks, en lanceert ook nieuwe tablets en een 5G-router.

TCL is zeker nog niet de bekendste naam op de smartphonemarkt en het merk zette pas vorig jaar met de 20L en 20L+ voor het eerst voet aan wal in de Benelux. Om zijn naambekendheid hier te vergroten, breidt TCL vandaag in één klap zijn smartphoneportfolio uit met zes nieuwe modellen. De TCL 30-reeks, die officieel werd gelanceerd tijdens CES 2022, verstevigt de aanwezigheid van TCL in het budget- en middenklassesegment.

TCL 30: zes smartphones voor de prijs van één

De TCL 30-serie bestaat uit de volgende line-up: TCL 30, TCL 30 5G, 30+, 30 E, 30 SE en TCL 305. Uiteraard bestaan er overeenkomsten op gebied van specificaties tussen de verschillende modellen. Zo vinden we op elke smartphone een 50 MP-hoofdcameralens terug die deel uitmaakt van een triple AI-cameramodule (TCL 30 E beschikt over twee camera’s). Die worden aangevuld met enkele leuke camerafuncties: Steady Snap legt de tijd letterlijk stil om bewegende objecten vast te leggen. Face Tracking is dan weer geschikt voor portretten onderweg en met Auto-Capture kan je meerdere personen tegelijk in beeld brengen op selfies. TCL 30 5G en 30+ voegen daar nog een ultrabrede frontcamera aan toe.

Een sterk punt van TCL-producten is de beeldkwaliteit; het Chinese bedrijf is immers het meest bekend als televisiefabrikant. De NXTVISION-technologie van TCL zorgt voor een verrassend goede beeldervaring bij de TCL 30-smartphones. SE/E hebben een 6,52” display, de overige modellen meten 6,7”. Ook de verschillen in batterijduur zijn slechts minimaal en variëren tussen de 5.000 mAH en 5.010 mAh met 18W fast charging.

De TCL 30 5G is wel wat een buitenbeentje aangezien dit het enige model is dat 5G-ondersteuning zal bieden. De nieuwe smartphones zijn vanaf eind maart beschikbaar, maar je kan ze vanaf 28 februari al pre-orderen bij bol.com en MediaMarkt. TCL 305 is het instapmodel met 149,99 euro en voor het duurste model uit de reeks, de 30+, betaal je ook nog steeds maar 239,99 euro (de prijs van het 5G-model is nog niet bekend gemaakt).

TCL NXTPAPER 10s

De reeks nieuwe smartphones wordt in de Benelux nog vergezeld van twee nieuwe tablets. Ook voor de TCL NXTPAPER 10s geldt dat deze al internationaal gelanceerd werd tijdens CES 2022, maar nu pas de stap maakt naar de Benelux. De tablet dankt zijn vreemde naam aan de technologie achter het display: het 10,1 inch grote FHD-display voelt aan alsof het uit papier is gemaakt. Het scherm bestaat uit een uniek meerlagig systeem waarbij elke laag zijn eigen rol speelt om schadelijk blauw licht te filteren en het gezichtsvermogen te beschermen. Met een batterij van 8.000mAh ben je zoet voor een hele dag entertainment. TCL NXTPAPER 10s beschikt verder over 4GB RAM en 64GB opslag, een 8MP-camera aan de achterzijde en een 5MP-frontcamera om mee te videobellen. TCL NXTPAPER zal enkel in een wifi-configuratie verschijnen.

TCL NXTPAPER 10s
Deze tablet voelt als een blad papier. Image Credit: TCL

Het basismodel binnen het tabletportfolio van TCL is de Tab 10L. Die biedt eerder beperkte specificaties maar dat wel aan een zeer budgetvriendelijke prijs van 139,99 euro. TCL Tab 10L kan ook vanaf morgen besteld worden bij bol.com (met cover inbegrepen); de beschikbaarheid van de TCL NXTPAPER 10s communiceert TCL op een later tijdstip.

5G voor iedereen

TCL ziet het als zijn missie om 5G-connectiviteit voor iedereen beschikbaar te maken, en die doelstelling nemen ze met de LINKHUB 5G CPE HH515 wel heel letterlijk. Dit is een draagbare 5G-router waarmee je overal je eigen 5G- of Wifi 6-netwerk kan creëren. De router kan tot wel 256 gebruikers tegelijkertijd aansluiten. Het is nog niet geweten wanneer we de Linkhub hier zullen kunnen kopen.

tcl cpe linkhub
Overal het beste internet. Image Credit: TCL

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business