Netflix verliest abonnees
Image: iStock

Netflix kondigt de overname van Next Games aan, waarmee het zich enkel meer op interactieve content en games wilt richten.

Advertentie

Binnenkort wordt het dus niet enkel nog het breinloos bingen van Netflix-content. Het platform kondigde vandaag in een blogpost de overname van het Finse Next Games aan. Hiermee wilt het bedrijf zich meer en meer toespitsen op ook het aanbieden van games naast zijn gekende audiovisuele content. Dit moet uiteindelijk leiden tot een apart game-streamingplatform. De overname moet tegen de zomer van 2022 rond zijn.

Next Games is geen volledig onbekende speler. De ontwikkelaar van mobiele games is onder meer verantwoordelijk voor de bekende Stranger Things: Puzzle Tales-RPG en games rond The Walking Dead. Netflix bracht eerder al games uit, waaronder bijvoorbeeld Stranger Things: 1984. Deze games werden echter steeds door externe partijen ontwikkeld. Netflix hoopt dit echter meer zelf in handen te kunnen hebben. Zo kan het mogelijk beter inspelen op de content die het met zijn streamingdienst voor films en series aanbiedt.

Meer gaming

Dat Netflix het ook op gaming gemunt heeft, was al een tijdje duidelijk. Vorig jaar in september kocht de streaming-gigant zijn eerste gamestudio, zijnde Night School Studio. In november kregen we daar de optie bij om games te spelen in de Android-app van de dienst. Deze games zijn gratis voor gebruikers met een Netflix-abonnement. Met deze overname lijkt het zijn stappen als aanbieder van games enkel te willen concretiseren.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.