netflix techtip techpulse games

Op zoek naar iets nieuws in Netflix? Sinds kort kan je enkele games spelen via de mobiele Android-app van Netflix. Zo werkt het.

Heb je het streamingaanbod van Netflix inmiddels al uitgekeken? Sinds kort heeft Netflix wat nieuws in de aanbieding voor haar abonnees: games. Die zijn sinds begin november beschikbaar in de mobiele app van het videostreamingplatform, ongeacht welk abonnement je hebt. Wil je het eens een poging geven? We tonen je hoe je games kan spelen op je smartphone via de Netflix-app.

Opgelet: de games zijn (voorlopig) enkel beschikbaar via de Android-app van Netflix. Het strenge reglement van de Apple App Store verbiedt Netflix om games aan te bieden via haar eigen applicatie. Netflix zal de games voor iOS-gebruikers dus los moeten aanbieden in de App Store.  

Games spelen via Netlix: hoe werkt het?

1. Zoek de games in Netflix

De gamebibliotheek heb je in een ogenblik gevonden als je de Netflix-app op je smartphone opent. Netflix hier namelijk een aparte pagina voor gecreëerd om een duidelijk onderscheid te maken tussen het video- en game-aanbod. In de taakbalk onderaan zal je het menu Games zien staan.

Voorlopig gaat het nog om een zeer beperkte gamecatalogus van tien games, al zal die wel spoedig worden uitgebreid. Je zou verwachten dat de games gebaseerd zijn op series en films die je op Netflix kan bekijken, maar dat is niet het geval. Er zijn wel drie games gebaseerd op Stranger Things, maar verder heb je een racespel, een puzzelgame en enkele sportsgames. Je kan in de gamehub een korte trailer kijken van elk spelletje om je keuze te maken.

game hub netflix
Via Games kan je het game-aanbod bekijken.

2. Installeer de game op je smartphone

Onze keuze is gevallen op Stranger Things 3: The Game die het derde seizoen van de succesreeks volgt. Als je een game selecteert zie je een witte knop met Get Game staan. Deze knop verwijst je door naar de Google Play Store, waar je de game kan installeren. Hier hoef je geen extra kosten voor te betalen.

3. Spelen maar!

Eventjes geduld hebben tot de installatie voltooid is en je bent klaar om te spelen! Wanneer je de game opent, zal je je opnieuw moeten inloggen met je Netflix-account. Zo kan de vooruitgang in de game worden gekoppeld aan je account. Je vind je gedownloade games altijd terug in de game-sectie van de Netflix-app. Omdat je de game via de Google Play Store hebt geïnstalleerd, zijn je games ook offline beschikbaar. Je kan dus spelen waar je maar bent. Veel spelplezier!

stranger things the game netflix
De games zijn gelinkt aan je account.

Gerelateerde artikelen

Nieuw op Netflix België: de beste films en series van december 2021

Wat verschijnt nieuw op Netflix België in december? Wij zorgen elke maand voor een overzicht van de leukste films en series.

Opgelet! Deze films en series verdwijnen in december van Netflix

Iedere maand verdwijnen helaas weer enkele titels van Netflix. Deze films en series moeten er vanaf 1 december aan geloven.