Nieuws

Google lanceert Android-meldingen over luchtaanvallen in Oekraïne

Android-gebruikers in Oekraïne krijgen van Google een functie waarbij ze op de hoogte worden gebracht van luchtaanvallen.

Oekraïense burgers met Android-toestellen zullen binnenkort meldingen krijgen als er luchtaanvallen in hun buurt worden verwacht. Google meldt de komst van de functie in een blogpost. Het bedrijf zou met de Oekraïnse overheid samenwerken voor de ontwikkeling van de functie voor Android-smartphones. Het systeem zou een aanvulling moeten zijn van de huidige informatie die de Oekraïense overheid nu al geeft over luchtaanvallen. Het zou met hetzelfde mechanisme werken dat gebruikers waarschuwt bij aardbevingen. De burgers in het land mogen de functie de komende dagen op hun smartphone verwachten.

Daarnaast verschijnen er nog enkele bijkomende functies. Zo zullen bijvoorbeeld hoteleigenaars uit buurlanden van Oekraïne op hun bedrijfsprofiel kunnen aangeven of er gratis of in prijs verlaagde kamers zijn voor Oekraïense vluchtelingen. Ook lokale bedrijven kunnen op hun profielen in Maps aanduiden of ze diensten en hulp kunnen verlenen.

Google meldt ook dat het in Polen plaats voorziet voor de ondersteuning van vluchtelingen. Gebouwen van het bedrijf, waaronder de Google for Startups Campus in Warschau zal gebruikt kunnen worden door lokale NGO’s om het voorzien van psychologische en wettelijke hulp. Eerder voorzag het al 10 miljoen dollar aan steun voor Poolse organisaties die de vluchtelingen begeleiden. Verder voorziet het ook hulp in de buurlanden Slovakije, Roemenië en Hongarije.

Androidgoogleinvasie Rusland

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen