Nieuws

“Russische antivirussoftware Kaspersky is gevaarlijk”

Kaspersky
Het Duitse cybersecurity-agentschap waarschuwt voor de gevaren van antivirussoftware Kaspersky. Die zou een veiligheidsrisico inhouden.

Volgens de Duitse securityspecialisten van het agentschap BSI zouden Russische hackers de antivirussoftware (ironisch genoeg) kunnen gebruiken om computersystemen te hacken. Net omdat het bedrijf antivirussoftware aanbiedt, is de kans groot dat ze met succes grote cyberaanvallen zouden kunnen plegen. Dat meldt Reuters

De invloed van de Russische overheid is dermate groot dat die zomaar een aanval zou kunnen bevelen, via de software van Kaspersky. De Russische overheid zou ook op eigen houtje kunnen handelen, door simpelweg gebruik te maken van de technologie van de antivirusaanbieder.  

Kaspersky ontkent betrokkenheid 

Kaspersky zelf heeft in een mededeling laten weten dat het een privéonderneming is die geen banden heeft met de Russische overheid. Zij stellen dat de waarschuwing van het BSI politiek gemotiveerd is. Kaspersky zou daarover ook contact gehad hebben met de Duitse securityexperts om de zaak uit te klaren. 

Vooralsnog blijft het dus onduidelijk hoe reëel de dreiging is. Volgens het BSI lopen zowel Duitse bedrijven als overheidsorganisaties die kritieke infrastructuur beheren het hoogste risico om gehackt te worden door Rusland.

beveiligingBeveiligingbusinessinvasie Ruslandslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen