Nieuws

Netflix verzet zich tegen gedeelde accounts

netflix schrapt producties
Beeld via Canva
Streamingdienst Netflix experimenteert met een nieuwe manier om mensen die accounts met elkaar delen meer te laten betalen.

Deel jij ook jouw Netflix-account met verscheidene andere mensen die niet bij jou thuis verblijven? Dan bestaat de kans dat Netflix je daar binnenkort voor op de vingers komt tikken. Het bedrijf maakt zich klaar om hierin nieuwe stappen te zetten. Dat maakt het bekend in een nieuwsbericht op zijn website. De streamingdienst lanceert de komende weken een test in Chili, Costa Rica en Peru om dit tegen te gaan.

Het delen van een account met mensen die niet bij jou thuis wonen vormt immers een inbreuk op de gebruiksvoorwaarden van Netflix. Bovendien loopt het bedrijf hierdoor aardig wat opbrengsten mis. Daarom willen ze hier strenger tegen optreden. De gebruikers in de bovenvermelde landen met een Standaard- of Premium-abonnement krijgen de optie om tot twee sub-accounts op te starten voor de mensen waar ze niet mee samenwonen. Deze gebruikers krijgen een eigen account met bijhorend wachtwoord en hun aanbevelingen. Daar moeten ze dan een kleine meerprijs voor betalen. In Costa Rica bedraagt deze bijvoorbeeld 2,99 dollar.

Netflix geeft in dit experiment eerlijke gebruikers ook de kans om hun persoonlijk profiel over te zetten naar een nieuw account met een volledig eigen abonnement. Ook zij moeten zich geen zorgen maken dat ze hun zorgvuldig samengestelde bibliotheek verliezen.

Voorlopig draait het dus nog steeds om een test, dus het wordt afwachten of dit aanslaat. Daarnaast heeft het bedrijf nog niet laten weten wat er juist gebeurt bij gebruikers die weigeren om deze meerprijs te betalen. We vermoeden dat deze parasitaire accounts na verloop van tijd worden afgesloten, al is dat dus nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business