Nieuws

HP brengt belangrijke beveiligingsupdate voor honderden printers uit

hp printer
Printergigant HP heeft verschillende updates uitgerold voor honderden printermodellen die een kritieke kwetsbaarheid aan boord hadden.

Dat schrijft techsite Bleeping Computer. HP heeft verschillende adviezen voor kritieke beveiligingsfouten gelanceerd. Het gaat om HP-printermodellen LaserJet Pro, Pagewide Pro, OfficeJet, Enterprise, Large Format en tot slot DeskJet-modellen. In totaal zou het om honderden printermodellen gaan die verschillende beveiligingsfouten bevatten. Daarvoor heeft de printergigant nu een fix uitgerold die gebruikers handmatig kunnen opvragen. De kritieke fouten hebben scores die gaan van 7,5 tot 9,8 op 10.

Update je HP-printer

Als je printermodel tussen de lijst staat, kan je via deze supportpagina een update downloaden en installeren. Volgens Bleeping Computer zouden de problemen daarmee van de baan moeten zijn. Wie een Color LaserJet Pro heeft staan moet het anders aanpakken. Volgens HP is het niet eenvoudig om een fix te voorzien, dus heeft de fabrikant een andere oplossing publiek gemaakt. Die kan je hier terugvinden.

Dit zijn de genoemde kwetsbaarheden: CVE-2022-3942 (8,4), CVE-2022-2491 (7,5), CVE-2022-24292 (9,8) en CVE-2022-24293 (9,8). De fouten zouden het mogelijk maken om vanop afstand bepaalde kwaadaardige codes uit te voeren waarmee je bijvoorbeeld data kan gaan opvragen zonder dat de eigenaar van de printer op dat moment nog iets kan doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business