Nieuws

Stromer lanceert ST3 met 9-voudige Pinion versnelling 

Vanaf de lente van 2022 rolt de Stromer ST3 naar de winkels. Het is de ideale e-bike voor pendelaars die door weer en wind de fiets nemen.

De e-bikeproducent Stromer wil staan voor uitstekende en betrouwbare Zwitserse kwaliteit. Die mochten we zelf al eens ervaren met de ST2. Vandaag kondigt Stromer de opvolger van die e-bike aan: de ST3. Met zijn 9-voudige Pinion versnelling is deze elektrische fiets volgens de fabrikant buitengewoon dynamisch.

Pinion versnelling & ABS

De 9-voudige Pinion versnelling gebruikt technologie uit de automobielsector en levert met zijn verzetverhouding van 568% immer betrouwbare prestaties. In de Pinion versnelling kunnen alle versnellingen gemakkelijk via een draaischakelaar in stand of al rijdend gewisseld worden. De schakeling wordt niet extra belast door de motor en reageert snel, precies en onverslijtbaar op elke wisseling van versnelling. De versnellingsbak zit samen met de Gates Carbon riemaandrijving in het framedesign van de Stromer ST3 geïntegreerd.

De 820 Watt sterke achterwielmotor ondersteunt stil en dynamisch tot 45 km/u, de accu van 983 Wh in de Launch Edition zorgt voor maar liefst 180 km autonomie. Het standaardmodel heeft een accu van 814 Wh, goed voor een bereik van 150 km. Om je veiligheid tijdens het fietsen te garanderen heeft de fiets ook een ABS-optie, een remsysteem dat voorkomt dat het voorwiel kan blokkeren en het achterwiel van de grond komt. Hier zal je wel een meerprijs van ongeveer 850 voor moeten betalen.

stromer st3 pinion
Image Credit: Stromer

Stromer OMNI

Zoals alle elektrische fietsen van het merk zal je de ST3 kunnen aansluiten op de Stromer OMNI-app. De apps beschikt over GPS-bepaling en Smart Lock diefstalbeveiliging. Bij verdachte activiteit word de motor geblokkeerd en het alarm de GPS-plaatsbepaling geactiveerd. Via bluetooth kan je fiets automatisch vergrendelen en ontgrendelen. In de app kan je ook je rijstatistieken opvragen om de motorinstellingen aan je persoonlijke fietsbehoeftes aan te passen.

Prijzen en beschikbaarheid

Stromer ST3 zal verschijnen in twee modellen: een Imperial Red Launch Edition met 180 km autonomie (met of zonder ABS) en een witte of zwarte basisversie (met of zonder ABS). De Launch Edition kost je 8.258 of 9.108 euro en zal vanaf volgende maand beschikbaar zijn, de gewone versie 7.818 of 8.668 euro en is te koop vanaf mei.

De verschillende kleuropties. Image Credit: Stromer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business